10 °C Budapest

Plasztikai műtét teljesen ingyen: mutatjuk a feltételeket

2016. március 6. 07:00

A plasztikai műtétek már itthon is egyre népszerűbbek. A szépészeti beavatkozások több százezer forintba is kerülhetnek, így viszonylag kevesek engedhetik meg maguknak. Bizonyos esetekben viszont nem az esztétika miatt szükséges a műtét, hanem egészségi okokból. Ilyen helyzetekben elképzelhető, hogy a műtétek árát teljes mértékben állja az OEP.  A Pénzcentrum most mutatja a feltételeket.

Mellplasztika, arcplasztika, fenékplasztika, intimplasztika... manapság egyre nagyobb divatja van az ilyen jellegű beavatkozásoknak. Ez azonban nem olcsó mulatság, a legolcsóbb műtét is több százezer forintot kóstál. Bár sokan nem tudnak róla, bizonyos esetekben nem az esztétika miatt szükséges a műtét, hanem egészségi okokból. Ilyen helyzetekben van rá mód, hogy a betegeknek egy fillérjükbe se kerüljön az operáció.

Mennyibe kerül egy plasztikai műtét?

A plasztikai beavatkozások több százezer forintba is kerülhetnek, így viszonylag kevesek engedhetik meg maguknak.

Mint az a fenti ábrából látszik, alsóhangon több százezer forintos beavatkozásokról van szó. Bizonyos esetekben azonban van arra mód, hogy a páciens egy fillért se fizessen a műtétekért cserébe.

Mi kell ahhoz, hogy ne kelljen fizetnünk a műtétért?

Fontos megjegyezni, hogy csak azokat a plasztikai műtéteket finanszírozzák, aminél valamilyen funkcionális korrekcióról van szó, vagyis az egészség szempontjából jelentős. A csupán esztétikai beavatkozásokra nem lehet igénybe venni a támogatást.

Orvosilag indokolt beavatkozás esetén az OEP a teljes műtét árát finanszírozza, amennyiben az teljes mértékben az orvosi indok megszüntetését, javítását célozza. Tehát az operáció során egyidejűleg elvégzett szépészeti célú rekonstrukciót nem

- tudta meg a Pénzcentrum az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól.

A beavatkozás orvosi indokoltságát a kezelőorvos mérlegeli, az adott betegség kezelésére vonatkozó szakmai irányelvek és döntési szempontok alapján.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ezekre a műtétekre lehet támogatást kérni

A plasztikai sebészet körébe tartoznak a rekonstrukciós vagy helyreállító operációk, amelyek a fejlődési rendellenességek, baleseti vagy égési sérülések, illetve műtét okozta torzulások (pl. daganatok eltávolítása esetén), hegek korrekcióját jelentik - tájékoztat az OEP.

A jogszabályi megkötés értelmében az OEP tehát azokat a beavatkozásokat finanszírozza, amelyek elvégzése orvosilag indokolt, és a fenti okból került rá sor.

Többek között ezeket a műtéteket támogatják:

  • Külsőfül alaki korrekciója
  • Orrkorrekció
  • Izomrekonstrukció
  • Mellbimbó plasztika
  • Emlő bőrének plasztikája
  • Tetoválás, feltöltés
  • Hegkimetszés
  • Bőr hegének vagy zsugorodásának megszüntetése
  • Bőrforgatásos bőrpótlás
  • Ajak- és külső szájplasztika
  • Ajakkorrekció ajakplasztika után
  • Bőrfelesleg eltávolítása
  • Hajátültetés

Gyerekek is igénybe vehetik

2015-ben összesen 6500 plasztikai célú beavatkozást finanszírozott az OEP, több mint 1,1 milliárd forint értékben. A betegek többsége felnőtt volt, de a 18 év alattiak körében is viszonylag sok műtétek hajtottak végre.

Gyermekeknél elsősorban az elálló fülek korrekciója gyakori, de a veleszületett rendellenességek, torzulások is javíthatóak plasztikai műtéttel.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 08:37
Egyre kevesebbet költenek médiára a magyarországi nagy hirdetők az árbevételük arányában. Amíg példá...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 07:30
Még mindig a változó kamatozású állampapírokkal érhető el a legmagasabb hozam a lakossági állampapír...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm