2020. július 8. szerda Ellák

Plasztikai beavatkozásáról vallott a magyar popdíva: ennyibe kerül az eljárás


Magabiztosabbnak tartja magát Völgyesi Gabriella, a Unique énekese, ha megfelelő arckezeléseket elvégeznek rajta. Ezekhez pedig bár nem szükséges szike és vágás, mégsem számítanak olcsó mulatságnak. Egy három alkalmas mikrotűs RF-feszesítéses bőrkezelés - amit a popénekes igénybevett - akár 360 ezer forintba is kerülhet, ám ha csak egy-egy beavatkozásra feküdne be valaki, az alkalmanként akár 180 ezer forintot is fizethet (kezelt bőrfelülettől függően) a kezelésért. 

Magabiztosabb vagyok azáltal, hogy jó a megjelenésem, ez pedig a színpadon is látszik rajtam

- mondta el Völgyesi Gabriella énekesnő a Hot! magazinnak, annak apropóján, hogy harmadik alkalommal járt egy plasztikai beavatkozáson. A Unique frontembere azt is elmondta a lapnak, hogy számára nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott legyen, ehhez pedig hozzájárul a megfelelő bőrápolás.

Nem olcsó mulatság

Bár az énekesnő nem feküdt szike alá, a beavatkozás, amit elvégeztek rajta, bizony nem két fillér. Az úgynevezett Scarlet kezelést frakcionált mikrotűs, rádiófrekvenciás eljárással végzik. Mindez ezt jelenti, hogy a bőr rétegeibe megfelelő hőenergiát juttatnak, ezzel beindítva a kollagéntermelést.

Az eljárás kb. 40-60 percet vesz igénybe alkalmanként, ám a szakemberek általában 3 kezelést javasolnak a megfelelő eredmény elérése végett. 

Egy alkalom internetes kutatásaik nyomán körül-belül 110-180 ezer forint közé tehető,

de elérhetők például olyan akciók is, ahol egy alkalom 75 ezer forint. Vannak azonban olyan is, amik egyből egy három alkalmas bérletet kínálnak, ilyet 360 ezer forintért találtunk. Természetesen az árakt nagyban befolyásolják, hogy azok hol végzik a szakemberek, melyik klinikán, illetve mekkora bőrfelületen.

Van, amikor nem kell fizetni a műtétekért

Amennyiben egészségügyi okokból van szüksége valakinek a beavatkozásra, van rá mód, hogy a betegeknek egy fillérjükbe se kerüljön az operáció. Vagyis ha valamilyen fejlődési rendellenesség, baleseti sérülések, illetve orvosi beavatkozás okozta torzulások (pl. daganatok eltávolítása) korrekciójáról van szó, akkor a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozza a költségeket. A NEAK egészen pontosan így fogalmazott korábban megkeresésünkre:

A jogszabályi rendelkezés értelmében azok a beavatkozások számolhatók el közfinanszírozás keretében, amelyeket finanszírozási szerződéssel rendelkező egészségügyi szolgáltatónál vesznek igénybe, illetve amelyeknek az elvégzése orvosilag indokolt és szükséges. Az orvosi indikáció megállapítása - az elvégzett vizsgálatok és a kórelőzmény ismeretében, az adott betegség kezelésére vonatkozó szakmai irányelvek alapján - a kezelő szakorvos feladata és felelőssége.

Többek között például az alábbi műtétekre lehet támogatást kérni:

 • Külsőfül alaki korrekciója
 • Orrkorrekció
 • Szigetlebeny-plasztika kézen
 • Mellbimbó plasztika
 • Emlő bőrének plasztikája
 • Hegkimetszés
 • Bőr hegének vagy zsugorodásának megszüntetése
 • Bőrforgatásos bőrpótlás
 • Ajak- és külső szájplasztika
 • Ajakkorrekció ajakplasztika után
 • Bőrfelesleg eltávolítása
 • Hajátültetés
(Borítókép - MTVA Fotó: Zih Zsolt)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS