2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Orvosi műhiba: a gyerekek nevelőotthonba, a szülők az utcára kerültek

  • Blikk
  • 2018. augusztus 28. kedd 09:30

Autójukban élnek a beteg, kilencéves kisfiú szülei, mivel minden pénzüket gyermekük gyógyulására költötték - írja a Blikk.

A lap beszámolója szerint a most kilencéves Florentin 2016 júniusában eltörte Ecseden a bal combcsontját egy kerékpárbalesetben. A kisfiút a közelükben lévő kórházba szállították, ahol begipszelték a lábát, amit egy fémdróttal rögzítettek. 

Három hónap elteltével azonban a gyerek még mindig nem tudta sem nyújtani, sem behajlítani a térdét, ezért szülei egy másik kórházba vitték, ahol kiderült, hogy az első helyen a láb növekedési zónájába tűzték a kapcsot, és azonnal meg kell műteni a gyermeket, majd gyógytornára kell járni vele. 

Kiderült, hogy a későbbiekben a beavatkozás miatt növekedési rendellenességre számíthatunk: elképzelhető, hogy az egyik lába rövidebb lesz, mint a másik 

- mondta el a lapnak az apa. A szülők azóta eladták a családi házukat, albérletbe költöztek, hogy a másik kórházba való ingázást, a gyógyszereket és a segédeszközöket kifizethessék. Az új zárójelentéssel a kezükben a szülők megkeresték az egykori lakhelyük közelében lévő kórházat is, ahol a betegjogi ügyvéd arra kérte őket, ne pereljenek, a kórház a felelősségbiztosítása terhére sérelemdíjat fizet majd nekik, de ez azóta nem történt meg.

A szülők idő közben a második kórház közelébe költöztek, és hiába dolgoznak mindketten az albérletet nem tudják megfizetni. Így a gyerekeiket átmeneti nevelőotthonban helyezték el, ők pedig több mint egy éve az autóban alszanak és a munkahelyükön fürdenek.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked