20 °C Budapest

Orbán Viktor: október-november környékén számítani kell egy második hullámra

2020. május 1. 07:56

A következő napok legfontosabb kifejezése a szigorú menetrend és fokozatosság - mondta Orbán Viktor, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az ember egyetlen dologban lehet biztos, abban, amit már átélt, amit már megtapasztalt - mondta a miniszterelnök, utalva arra, hogy így van ez ebben a válságban is. Rendszeresen meghallgatja a járványügyi szakembereket, orvosokat, de a vélemények szerteágazóak. Vannak azonban közös pontok:

  • Ez a vírus létezik, itt van
  • Nincs vakcinánk
  • Semmilyen garancia nincs arra, hogy magától elpusztulna, így a védekezést nem lehet feladni

Azt látjuk, hogy különböző módon ér különböző embereket a vírus - mondta Orbán Viktor. A leginkább fertőzésnek kitett hely Budapest, és azt is látjuk, hogy az időseket sokkal inkább érinti a vírus, mint a fiatalabbakat. Épen emiatt az idősekre vonatkozó szabályokat fent kell tartanai, ahogy a kijárási korlátozásokat is Budapesten és Pest megyében. A többi helyen a kijárási korlátozások helyett könnyebb szabályokat vezetnek be, mert vidéken lassabban terjed a vírus. Utalt arra is, hogy minden reggel meghallgatja az operatív törzs tagjait és az alapján hoz döntéseket.

Ha kell, egy órán belül is tudunk döntést hozni

- utalt arra, hogy a biztonság fontosabb, nem a gyorsaság a vírus esetében, de tudnak gyorsan reagálni, ha kell. A két hetes felülvizsgálat ugyanakkor szerinte megfelelő ütem.

Kijelentheti Magyarország, hogy az első csatát megnyerte a vírussal szemben.

Sikerült kialakítani a védekezés módszereit kialakítani, felkészíteni az egészségügyet. Ha hirtelen újra nagy hullámban támadna a járvány, senkinek sem kell attól félnie, hogy ellátás nélkül marad. Most az a kérdés, hogyan indítsuk újra az életet - tette hozzá.

Fontos példaként tekintenek ilyenkor Ausztriára és az osztrák döntésekre, ott előrébb vannak a vírus lefutásában, így ez nagy segítség Magyarországnak - fogalmazott a miniszterelnök.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ha sikerül Budapesten a halálozási számokat csökkenteni, nem fognak habozni, hogy itt is enyhítsék a korlátozásokat. Ugyanakkor a vírus nem ment el, így az első csata megnyerése még nem jelenti a háború megnyerését is. Lesz második hullám - mondta.

A nyáron ez lelassul, de október-november környékén számítani kell egy második hullámra

- szerinte ez most a legvalószínűbb forgatókönyv. A második hullámra sokkal felkészültebben és gyorsabban tud majd az ország reagálni.

A gazdasági hatásokra áttérve a miniszterelnök elmondta, hogy a leghasználhatóbb tapasztalat a 2010-es válság erre az időszakra nézve. Most is a munkahelyek vannak a fókuszban, Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy ha van munka, van esély, így most is a munkahelyekre koncentrálnak. Ezért személyes garanciát is vállal. Ismét elmondta, hogy annyi munkahelyet fognak létrehozni, amennyit a vírus elpusztít.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm