8 °C Budapest

Orbán Viktor: egyre közelebb a vakcina, több állammal tárgyalunk

2020. szeptember 27. 18:00

A járványügyi intézkedésekről beszélt Orbán Viktor abban az interjúban, amelyet este hatkor adtak le a TV2-n. A Pénzcentrum élőben közvetítette az interjút.2020.09.27 18:45Ki fogunk szabadulniMárcius-áprilisban aggódott a vírus miatt, neki is vannak idős rokonai, még ismeretlen volt az ellenség. De az katasztrófa lett volna, ha a gyerekekre is veszélyes lenne a koronavírus. Az idősek leválasztását valahogy meg lehet oldani, de a gyerekekét jóval nehezebb. Lesz egy pont, amikor ki fogunk szabadulni, lesz vakcina és meg fogják szervezni, hogy Magyarországon is elérhető legyen a védőoltás.

2020.09.27 18:39
Ha munka van, minden van

A gazdaság akkor működhet, ha az embereknek van munkája, akkor jönnek a jó gazdasági eredmények és a jó hitelminősítés. Erre megvannak az eszközök: a vállalkozókat támogatni kell, és az állam is tud munkát adni az embereknek. Sőt, a közmunka is létezik, ami nem jó, de a semminél több a kormányfő szerint. Hozzátette, a jövőben a közmunkások bérét is meg kell emelni, ezen dolgoznak. Elmondta, hogy a a cél, hogy 5 millió dolgozó magyar ember legyen az országban. A vállalkozóknak versenyképes munkahelyeket kell létrehoznia: nem biztos, hogy egy üzem ugyanott nyit ki, ahol azt tavasszal bezárták. A miniszterelnök szerint a világban most újraszerveződik a munkaerő, a gyártás eloszlás. Ebbe a versenybe nekünk be kell szállni.

2020.09.27 18:35
Ausztria a példa

Ha a nyolc járványkórház megtelik, jön a következő lépcső, az egészségügyi dolgozókat oda kell vezényelni, ahol szükség van náluk. Korábban Ausztriát tekintették példaként, de Orbán érti, ami a térségben történik. Ausztriát követjük, mert ami ott történik, az kicsit később nálunk is bekövetkezik. A cseheknél nem érti, hogyan szabadult el a járvány - mondta a kormányfő. Igaz, a vírus belül pusztít, de az utánpótlás kívülről jön, ezért kell fenntartani a határzárat.

2020.09.27 18:32
Nyáron lazult a fegyelem

Egyetértési pontokat kell létrehozni: az emberek védekezni akarnak, de az országot sem akarják megállítani. A kormánynak kell megoldania az idősek védelmét, az iskolák működését, de ha az egészségügy kitart, akkor meg tudjuk csinálni. A nyár nagy kerítő, lazult a fegyelem, ősszel lehűltek a kedélyek, most sokkal inkább betartják az emberek a szabályokat - mondta Orbán.

2020.09.27 18:30
Egyre közelebb a vakcina

Tavasszal le kellett csavarni a lángot, most az országot kell működtetni. Márciusban nem tudta senki, mikor lesz vakcina, de Orbán Viktor szerint most már közelebb vagyunk hozzá. Tárgyalunk az amerikaiakkal, a japánokkal és az EU-s fejlesztésekbe is beszálltunk. Brüsszel szerint jövő év közepére lehet európai vakcina, az USA pedig 2020 végéig számol. A többi fejlesztési központ is jól halad, belátható időn belül lesz oltás a vírus ellen.

2020.09.27 18:28
Az idősek veszélyben vannak

A gazdaságot majd valahogy helyre lehet hozni, de az elvesztett életeket nem adhatják vissza: fontos tanulság, hogy az idősek továbbra is veszélyben vannak - mondja Orbán Viktor. A helyzet nehéz, az egészségügyre nagy nyomás nehezedik most, és a következő időszakban is fog.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
2020.09.27 18:00
Ki fogunk szabadulni - hamarosan kezdődik az interjú

Orbán Viktor a járványügyi intézkedésekről, a határzárról, és arról is fog beszélni, hogy mikor várható Magyarországon leghamarabb vakcina - hangzott el a TV2 promójában. Az interjút este hattól a TV2 Tények című műsorában fogják levetíteni.

Ki fogunk ebből a nyomorúságból szabadulni, és addig pedig ki fogjuk bírni. Működni fog az egészségügy, működni fog a gazdaság, és nem fogunk hátralépni, hanem megőrizzük az esélyét annak, hogy Magyarország a válságból megerősödve kerüljön ki

- mondta Orbán a beharangozóban. Az interjút a Pénzcentrum is élőben közvetíti majd.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem