2020. szeptember 29. kedd Mihály

Orbán Viktor: a tervszerű, higgadt és kiszámítható védekezést nem szabad feladni


Orbán Viktor, miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta, hogy annak a nyugalomnak a hátterében, felhajtás nélkül tovább munkálkodik az operatív törzs. Felhívta a figyelmet: nem szabad, hogy most elragadjon minket a hév, annak ellenére, hogy itt a jó idő, a nyaralás.

A tervszerű, higgadt és kiszámítható védekezést nem szabad feladni

- mondta el. Orbán Viktor szerint a magyar védekezés bevált, ezt kell tartani, akkor nem lesz baj, viszont azt látjuk, hogy a környező országokba megérkezett a második hullám.

A járványügyi vészhelyzet idején kiderült, hogy a magyar egészséügyi rendszer Európa legjobbjai közé tartozik - annak ellenére, hogy hajlamosak vagyunk leminősítően beszélni róla - emelte ki a miniszterelnök. Most máshogy áll a védekezés, mint a járvány kezdetén, az ország felkészült, vannak védőfelszerelések, amelyeket itt Magyarországon gyártanak - mondta.

A zenei fesztiválokat idén azért nem lehet megtartani, a miniszterelnök szavai szerint, mert a védekezés szintje jelenleg sikeres - bármilyen változtatás ezen az állapoton azt eredményezhetné, hogy kiszámíthatatlanná válik a helyzet. Ezért a nagy, tömeges fesztiválok helyett inkább a garázskoncerteket ajánlják, és támogatják a könnyűzene iparban dolgozókat.

Orbán Viktor úgy értékelte, hogy szinte már most teljesítette a kormány azt az ígéretet, hogy ahány munkahelyet a vírus tönkretett, annyit fog teremteni a kormány a friss foglalkoztatási adatokat nézve. Hozzátette, hogy őt az érdekli, hányan dolgoznak a statisztikák szerint.

A miniszterelnök pozitívan értékelte a gazdaság helyreállítására tett lépések hatásait. Azt mondta, az az elve, hogy "kanyarban kell előzni", vagyis a válság alatt kell úgy fejleszteni, hogy nyertesen jöjjünk ki a járványból. A beruházások ösztönzésével a gazdaság a járványt követően még jobb is lehet, mint előtte - vélte.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó