15 °C Budapest

Orbán Viktor: a jövő héten elindul a regisztráció a vakcinára

2020. november 27. 08:09

Miután decemberben és januárban feltehetően még kevesebb vakcina lesz, mint ahányan oltásra jelentkeznek, előre veszik az egészségügyi dolgozókat és a sérülékeny csoportokat. A jövő héten elindul az oltásra való regisztráció interneten és levélben - erről beszélt Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádióban. Azt még nem tudta megmondani, mik lesznek a karácsonyi szabályok.

A járvánnyal kapcsolatban arról beszélt: két frontvonalon harcolnak, a kórházakban és az iskolákban, az elsőben életeket mentenek meg, a másodikban munkahelyeken: mivel akinek a gyerekével otthon kell maradni, az nem tud dolgozni. 

Azt mondta: a kórházaknál nem lát bíztató jeleket. Hangsúlyozta, hog még csak a kijárási tilalom felénél tartunk, ki kell tartani a végéig. "December 11-én majd meglátjuk, hol tartunk és onnan melyek a logikus lépések" - mondta a folytatásról. Az operatív törzs adatairól elmondta, hogy jelenleg 9500 kórházi ágyban fekvő beteg van az országban, de másfélszer ennyi tartalék áll rendelkezésre.

A tesztelésre van aki vállalkozik, van aki nem - mondta. A miniszterelnök személyesen azt tapasztalta, hogy a gépkocsik, felszerelések, hideg csomagok, teszthez szükséges eszközök rendelkezésre állnak.

Jelentkezés az oltásra

Arról is beszélt, hogy az oltási tervet már hetekkel ezelőtt kidolgozták, a tömeges oltásnak van forgatókönyve, ám elmondása szerint december-január környékén jóval kevesebb vakcina várható, mint ahányan szeretnék magukat majd beoltatni. Ezért az egészségügyi dolgozókat és a sérülékeny csoportokat előre kell venni - tette hozzá. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A jövő héten indul az előjegyzés interneten és levélben az oltásokra.

A síelőket arra kérte a miniszterelnök, idén ne foglaljanak külföldi utat, mert nem lehet majd hazajönni karanténkötelezettség nélkül. Azt, hogy az ünnepek alatt milyen szabályok lesznek érvényben,még nem tudta megmondani Orbán Viktor. Mint fogalmazott, szeretnék, ha a családok tudnának találkozni és olyan karácsony és újév lenne, mint szokott, de még nem tudják, mik a lehetőségek. A kormány 8-10 nap múlva fog erről dönteni - hangzott el a rádióműsorban.

Címlapkép: MTI

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem