2021. március 1. hétfő Albin

Orbán: jövő év közepéig kell kibírni, kifelé megyünk a helyzetből


Május-július körül lehet hatékony vakcina a vírus ellen, de már kifelé megyünk a helyzetből - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

A jelek szerint a gyógyszerfejlesztésre adott magyar pénzek meghozták az eredményt, de végső mérleget csak a vírus leküzdése után lehet vonni. A magyar virológusok eddig is a legjobbak közé tartoztak - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

A kormányfő elmondta, korábban megkérdezte az Európai Bizottság elnökétől: mikor lesz vakcina, mivel az EU több milliárd eurót tolt ebbe a projektbe. Az elnök asszony nem tudott választ adni, de a dolgok úgy állnak, hogy ez nem lesz hamarabb, mint a következő év első fele - mondta, majd hozzátette, május-július tájékán lehet vakcina a vírus ellen.

Mostantól kifele megyünk ebből a helyzetből

- tette hozzá. Folyamatosan nézzük, hogy melyik kormány milyen választ ad a járványra. Mi már tavasszal a második hullámra készültünk - mondta a kormányfő, éppen ezért nyáron felkészültünk politikailag és gazdaságilag a második hullámra. Sok országban propellerpénzt adtak, ami egy jó gondolat, de mi másik irányba indultunk, nekünk az volt a fontos, hogy legyen munka és beruházás a kormányfő szerint.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Kutatást végez Olvasói körében a Pénzcentrum!

Ahogy a világon, Magyarországon is nagy probléma az élelmiszerpazarlás. A hazai élelmiszerhulladékok felét a magyar háztartások termelik, ezt pedig jelentősen le lehetne csökkenteni. Lapunk most arra kíváncsi, hogy milyen változásokat idézett elő a koronavírus-járvány a magyarok vásárlási, főzési, ételtárolási, és hulladékkezelési szokásaiban. Az élelmiszerpazarláson rontott-e a járvány, vagy éppenhogy kevesebb étel landolt a szemétben? Kérjük, hogy válaszaiddal segítsd Te is a munkánkat!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked