19 °C Budapest

Operatív törzs: zárva maradnak a középiskolák

2021. január 7. 11:39

A középiskolák továbbra is maradjanak digitális tanrendben - ezt javasolta az operatív törzs a kormánynak. Döntés holnap várható, de Maruzsa Zoltán szerint az intézmények készüljenek arra, hogy továbbra is digitális oktatásban maradnak.

Cikkünk frissül...

A téliszünet alatt mindenhol megtörtént a takarítás, ahol ez indokolt volt, megszervezték az ingyenes tesztelést. A több mint 20 ezer tesztből 209 lett pozitív - mondta Maruzsa Zoltán államtitkár az operatív törzs tájékoztatóján. Kifejtette, némiképpen csökkent az érdeklődés a dolgozók körében a tesztelés iránt.

Az óvodák és az általános iskolák hétfőn rendben nyitottak, 12 óvodában van rendkívüli szünet, illetve 14 általános iskolában. Ez az arány elenyésző, így a továbbiakban is a mostani protokollal folyik majd az oktatás.

A középiskolák kapcsán elmondta, novemberben elrendelték a digitális munkarendet, amit decemberben meghosszabbítottak. Most Maruzsa elmondta, elemezték a vírushelyzetet:

az óvatosság mellett döntöttek, azt javasolják a kormánynak, hogy a középiskolák maradjanak digitális munkarendben.

A kormány erről holnap dönt, de az intézmények készüljenek arra, hogy nem áll vissza a normál rend 11-én - mondta Maruzsa.

Müller Cecília tisztifőorvos az elmúlt 24 óra járványügyi adatai kapcsán elmondta,

messze nem vagyunk a járvány végén, a bevezetett intézkedéseket be, és meg kell tartanunk.

A gyógyultak száma technikai okok miatt nem került átvezetésre a mai napon, amit pótolni fognak később. Az egészségügyi dolgozók oltása rendben, folyamatosan zajlik: a 25 oltóponton túl a városi kórházakban is számos helyen adják be az oltást az egészségügyi dolgozóknak. Később majd belépnek a szakorvosok, és a háziorvosi rendelők is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Elkezdődött az oltás az idősotthonokban is, a tisztifőorvos szerint mind a dolgozók, mind az ápoltak körében is nagy az érdeklődés a vakcina iránt.

A Moderna vakcinájából Magyarországra 1 744 000 adag érkezik majd, ami 872 ezer fő beoltását teszi lehetővé. Bővül az ellátási lehetőség, így fokozatosan tudnak belépni a rendszerbe az oltási terv által meghatározott csoportok - mondta Müller Cecília. Az első szállítmány a jövő héten érkezhet Magyarországra.

Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette az elmúlt 24 óra rendőrségi adatait: a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt az elmúlt napon napban 207 esetben volt szükség rendőri fellépésre. A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 608 rendőri intézkedésre volt szükség, ebből 190 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 496 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására és az üzletben való tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Az elmúlt három napban 10 100 alkalommal ellenőrizték a rendőrök személyesen a hatósági házi karanténban lévőket, és aznap 3062 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el.

Az újságÍrói kérdésekre adott válaszok:

  • Minden háziorvosra számítunk, mint oltóorvos. A védőoltások beadásának régi hagyományai vannak Magyarországon, gondoljunk itt az influenza elleni védőoltásra. Minden rendelő készen áll a feladatra.
  • Feltétlenül indokolt a maszk használta, a vírus itt van velünk - szögezte le a tisztifőorvos, aki szerint a higéniai előírások betartása továbbra is szükséges.
  • Egy ampullában 5 fő részére elegendő koronavírus elleni vakcina van, hogy egy adag se menjen kárba, ezért hívják be az oltakozókat időpontra. Nem maradhat eloltatlan vakcina egy oltóponton sem.
  • Továbbra sem jelent meg Magyarországon az angliai mutáns koronavírus.
  • Mindenkinek jut influenza elleni védőoltás, van elég a tisztifőorvos szerint.
  • Nem térnek el a Pfizer által javasolt intervallumtól, akkor adják be a második oltást, amikor a gyártó előírja.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm