2021. január 20. szerda Fábián, Sebestyén

Operatív törzs: kamu COVID-gyógyszerek terjednek Magyarországon


Nem sokan használják a kontaktkutató appot, országszerte büntetnek a szabályok megsértése miatt és kamu gyógyszerekkel próbálnak minket átverni. Operatív törzs pénteken.

A maszkhasználat elmaradása miatt tegnap 235 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, az összes szám eddig 8994. Az elmúlt napon a tömegközlekedésen és megállókban 11 emberrel szemben jártak el, mert nem volt rajtuk maszk. 486 vállalkozással szemben intézkedtek, ebből 126-ban a tulajdonos felelősségét állapították meg - mondta el Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Egy tatabányai épületgépészeti üzletben például a tulaj közölte, hogy eddig sem hordott maszkot és ezután sem fog. Tíz napra bezáratták a boltját.

Eddig összesen 77 üzletnek nem engedik, hogy nyitva legyen. November 4 óta összesen 6786 intézkedés volt a korlátozások megsértőivel szemben. Tegnap 61-en voltak, akik a tranzitszabályokat megsértették és emiatt eljártak ellenük, összesen 6491 ilyen ügy volt a beutazási korlátozás ellenőrzése óta. Összesen 18622 esetben ellenőrizték a házi karantént, amelyben jelenleg 49549 ember van. A kontaktkutató appot nem túl sokan, 3927-en töltötték le okostelefonjukra. 

Galgóczi Ágnes, NNK osztályvezetője a napi fertőzöttségi adatokról elmondta, hogy ebben már megjelentek a szűrőbuszok és az antigén gyorstesztek eredményei is a PCR-ok mellett. Eddig összesen így 1,6 millió tesztet végzett az állam itthon. Beszélt a véradás fontosságáról az ehhez kapcsolódó világnap apropóján és felhívta a figyelmet, hogy többek között Müller Cecília és Zacher Gábor nevében is kamu hirdetések terjednek koronavírus-"csodaszerekről", amelyek nem hatásosak.

A mai tájékoztatón mindössze egy meg nem nevezett lap újságírói kérdését válaszolták meg arról, hogy az idősek meg tudnak-e gyógyulni. Erre Galgóczi azt mondta, hogy igen, van Magyarországon egy száz év fölötti korábbi fertőzött, aki meggyógyult a koronavírusból.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked