21 °C Budapest

Operatív törzs: az oktatásban a tanárok között van a legtöbb koronavírusos fertőzött

2020. december 7. 11:45

Lezárult az oktatási intézményekben történő tömeges tesztelés második köre - jelentette be az Operatív törzs. Eredményeket is közöltek.

Befejeződött az oktatásban dolgozók tömeges (önkéntes) tesztelésének második üteme. Az eredmények a következők lettek:

  • bölcsőde - 8 873 főt teszteltek, 117 pozitív teszt lett, a fertőzöttek aránya 1,32%
  • óvoda - 39 840 főt teszteltek, 697 pozitív teszt lett, a fertőzöttek aránya 1,75%
  • iskola - 83 400 főt teszteltek, 1 542 pozitív teszt lett, a fertőzöttek aránya 1,91

Az egészségügyi intézmények tesztjében 2735-en vettek részt, összességében 186 143 tesztet végeztek el a héten. Ez összességében 63,36 százalékos részvételt jelentett, a pozitív eredmények 2,44 százalékot tettek ki első héten, 1,98 százalékot a második héten.

Müller Cecília azt is elmondta, hogy a mai napra virradóra sajnos egy 20 éves magyar állampolgár is meghalt. Neki, akárcsak az elhunytak nagy többségének volt krónikus betegsége. A tájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a magyar kormány minden vakcinát próbál elérni a világon, ami hatékonynak bizonyul. A vakcina.gov.hu oldal hamarosan indul, ahol az oltásigényt be lehet jelenteni - mondta el Müller Cecília. Az online felületen kívül levélben is lehet majd jelezni az oltásigényt.

Elhangzott továbbá, hogy a hétvégi intézkedésekkel kapcsolatosan 886 személlyel szemben intézkedtek rendőrök maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt. Ez a múlt hétvégéhez képest több mint 30 százalékos emelkedés. 1365 személlyel szemben intézkedtek a kijárási és gyülekezési szabályok megsértése miatt. A beutazási korlátozásokkal kapcsolatosan 137 intézkedést hajtottak végre. A járványüggyel kapcsolatban eddig 492 büntetőeljárás indult tavasz óta, 98 gyanúsított ellen.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Operatív törzs tájékoztatásából kiderült az is, hogy a kéményseprőt be lehet engedni a lakásba, viszont házon belül is maszkot kell viselni és távolságot tartani. Miután távozott, érdemes szellőztetni és felmosni vírusölő szerrel.

Az országos tisztifőorvos elmondta azt is, hogy jelenleg az orosz Sputnyik vakcinát tanulmányozzák, ez van itt Magyarországon. De a héten megérkezhetnek az egyik kínai vakcina papírjai is tanulmányozásra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem