2020. október 26. hétfő Dömötör

Nincs hó a síterepen? Ezzel legalább a pénzed visszakapod


A tél beköszöntével egyre többen foglalják le a síeléshez a szállásukat, azonban a hó minősége és mennyisége egyelőre jócskán elmarad az ilyenkor megszokottól. Ugyan az élményben nem kárpótol, de visszakaphatjuk az utazásra költött pénzt (vagy legalábbis annak egy részét) anélkül is, hogy az utazási irodával kezdünk balhézni.


Hagyományosan januárban köszönt be a síszezon, amely akár több százezer forintban is kerülhet a családnak. A síeléshez érdemes speciális síbiztosítást is kötni, mivel az egyszerű utasbiztosítások sokszor szinte egyáltalán nem fedezik a sípályákon bekövetkezett események költségeit, pedig a külföldi (különösen a nyugat-európai) kórházak nem feltétlenül ingyenesek.

Persze az európai társadalombiztosítási kártya sok mindent fedezhet, azonban így is előfordulhat, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Azonban nemcsak a balesetek tudják elrontani a felhőtlen kikapcsolódást, hanem az is, ha időjárási okokból nem tudunk a sípályára felmenni.

A természetes hó hiánya miatt idén a szezon elején 1-2 százalékkal kevesebben foglalták le síelésüket, ők azonban vélhetően csak kivárnak, ezért csak az idény végére derülhet ki, hogy milyen lesz az idei szezon

 - mondta korábban a Pénzcentrum megkeresésére Rónay Osszián, a Maremonti utazási iroda tulajdonosa és ügyvezetője. Ez azt jelenti, hogy hiába utazunk el, a kiválasztott síterepen nem találunk havat.

Mit tehetünk, ha nincs hó?

A síutak lefoglalásával érdemes sietni, hiszen a legjobb szállások rendszerint tömve vannak, de mit tehetünk akkor, ha nincs hó a pályán?

A már szinte kötelező síbiztosítás mellé most már találhatunk olyan magyar biztosítót is, ahol úgynevezett hóbiztosítást köthetünk. Ezek a biztosítások akkor fizetnek, ha időjárási okokból a szállásunkhoz közeli síterepeket lezárták. Ilyenkor egy előre meghatározott összeget térít számunkra a biztosító.

Persze a síelés élményét ez nem helyettesíti, azonban legalább anyagilag kárpótolhat minket a kiesés. Az így kifizetett összeg egy átlagos (persze ez helyszínfüggő) szállás napidíjának felel meg általában, a síbérlet adott napra eső költségét pedig a pályaüzemeltető téríti vissza, ha használhatatlan a síterep. A hóbiztosítás nemcsak akkor fizet, ha nincs hó, hanem akkor is, ha esetleg hóvihar miatt zárják le a pályákat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó