2020. december 1. kedd Elza

Nem fizeti a TB a kislány gyógykezelését: pedig ez lehet az egyetlen esélye


Egy anyáról és súlyosan beteg gyermekéről készített megrázó riportot az RTL híradója. A betegségre létezik gyógyszer, de az egészségbiztosító elutasította az évente 68 millió forintba kerülő vakcina finanszírozását. A szakértő szerint az áll a dolog mögött, hogy véges a kassza, és ilyenkor mérlegelni kell.

Élve temetik el őt és a hozzá hasonló gyerekeket - ezt mondta az RTL-nek az a kétegyházi édesanya, akinek 6 éves kislánya, Noémi gerincvelői izomsorvadásban szenved. Egy éve már létezik a betegségre egy injekciós kezelés, ami a kislány esetében évi 68 millió forintba kerülne, és gyógyulást jelenthetne.

Azonban a finanszírozási kérelmet elutasította az egészségbiztosító, amely a konkrét esetről nem adhatott felvilágosítást, de egy megkérdezett szakember elmondta, hogy ilyenkor kettős a mérlegelés. Szakmailag azt kell megnézni, hogy a nemzetközi tapasztalatok szerint az adott helyzet kezelésére alkalmas-e a gyógyszer, illetve, mint fogalmazott: bármennyire is kegyetlenül hangzik,

de mivel a kassza véges, azt is meg kell vizsgálni, hogy a várható egészség-nyereség arányban van-e a szükséges ráfordítással.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk