15 °C Budapest

Ne keresd a patikában: az összes influenzaoltását az államnak adja a Sanofi

2020. október 20. 18:30

Megállapodás született arról, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ ellátórendszerének biztosítja a gyógyszertári forgalomnak szánt influenza elleni oltásait a Sanofi Pasteur, így az ingyenesen lesz elérhető. A jelenlegi járványhelyzetben a leginkább veszélyeztetettek védettsége elsőbbséget kell, hogy élvezzen. A Sanofi Pasteur megállapodásban érintett négykomponensű vakcinája várandós nőknek és a három évnél fiatalabb gyerekeknek is beadható.

Megállapodás született arról, hogy Magyarország koronavírus elleni védekezését támogatva az idei influenzajárványra allokált teljes, mintegy 100 ezer adagból álló oltóanyag készletét a Nemzeti Népegészségügyi Központnak adja át a Sanofi Pasteur. Ez az együttműködés támogatja a magyar kormány azon célját, hogy a különösen veszélyeztetett társadalmi csoportok számára minél szélesebb körben biztosítsák az oltás nyújtotta védelmet az influenza ellen - közölte a cég.

Az influenza elleni védettség a COVID-19 járvány védekezési szakaszában kulcsfontosságú. Szakmailag és etikailag egyaránt az indokolt, hogy ebben a speciális helyzetben a védőoltást elsőként a kiemelt kockázati csoportokba tartozók kapják meg, hiszen esetükben az influenza elleni védettség életmentő is lehet

- mondta dr. Labancz László, a Sanofi Pasteur magyarországi vezetője. A Sanofi Pasteur négykomponensű vakcináját egy együttműködési megállapodás keretében biztosítja a Nemzeti Népegészségügyi Központ számára. Ezért az idén nem lesz elérhető a gyógyszertárakban, kizárólag a háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálaton keresztül lesz hozzáférhető október-november folyamán. Az ebből származó esetleges kellemetlenségek miatt a Sanofi Pasteur a lakosság és partnerei megértését és szolidaritását kéri.

A világjárvány miatt kiugróan nagy igény mutatkozik az influenza elleni védőoltásra. A leginkább veszélyeztetettek védettségének biztosítása élvez prioritást. Összefogásra és együttműködésre van szükség ahhoz, hogy minél kisebb megrázkódtatással vészeljük át az idei influenzaszezont

- tette hozzá dr. Labancz László. Az influenza elleni oltás COVID-19 időszak alatti alkalmazásának fontosságára a friss nemzetközi kutatások is rávilágítanak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm