2020. augusztus 15. szombat Mária

Nagyon rosszul járnak ezek a magyarok: felére csökken a juttatásuk


Január elsejétől változik az osztrák családtámogatási rendszer - emlékeztet az Index. Több mint százezer gyerek után fizetnek majd kevesebbet, a változás a családi pótlékot érinti. Az intézkedés elszenvedői közt lesznek a magyarok is.

Változik a családi pótlék összege Ausztriában január 1-től: az eddigi gyerekenként járó 121 euró (kb. 40 ezer forint) gyerekénként nagyjából 22 ezer forintra (68,5 euró). A kiszámítás módjánál figyelembe veszik a juttatásra jogosult állampolgárságát, és a bevándorlók a hazai jövedelmi viszonyok alapján részesülnek támogatásban az osztrák államkasszától.

A változás mintegy 38 700 magyar állampolgárságú gyereket érint, a nekik fizetett családi pótlék összesen 121 ezer euróba kerül Auszriának. A 125 ezres összlétszámból a magyarok teszik ki a legnagyobb hányadot, azaz mi leszünk az osztrák lépés legnagyobb vesztesei.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.