2020. december 1. kedd Elza

Müller Cecília: Meredeken emelkedő szakaszban van a második a hullám


Ma Müller Cecília tisztifőorvos kezdte meg az operatív törzs sajtótájékoztatóját. A járványhelyzetet értékelve elmondta: emelkedő szakaszban vagyunk, még nem tetőzik a járvány. Felhívta a figyelmet, hogy továbbra is be kell tartani az eddig bevezetett intázkedéseket, ajánlotta, fogyasszon mindenki sok gyümölcsöt, vitamint, és kérte, hogy a krónikus betegek, diákok, fokozottan ügyeljenek a fertőzés elkerülésére.

Meredeken emelkedő szakaszban van jelenleg a második a hullám

- kezdte Müller Cecília a sajtótájékoztatót. Ismertette a napi koronavírus járvánnyal kapcsolatos adatokat. Ezzel kapcsolatban ismertette: a betegek, elhunytak között nagy számban vannak krónikus betegek, de mindig akadnak középkorúak is. Ezért különösen figyeljenek az idősek, krónikus betegek a fertőzés elkerülésére, de mindenkinek érdemes óvnia egészségét.

Ősszel is, amíg lehetőség van friss gyümölccsel bevinni a vitaminokat, érdemes ezzel élni - javasolta a tisztifőorvos. Ezeket ki lehet egészíteni C-vitaminnal és D-vitaminnal. A járványt megállítani nem lehet, de lassítani igen - értékelte Müller Cecília a helyzetet, és ismételten hangsúlyozta az egyéni felelősséget a járvány terjedésében.

51 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet az operatív törzs, az iskolákban pedig megkezdődött a fertőtlenítés. A tisztifőorvos kérte a diákokat: ha lehet, inkább családi programokat vagy informatikai eszközöket válasszanak közösségi összejövetelek helyett.

Összesen tizenegy 14 év alatti gyermeket ápolnak kórházban - mondta el Müller Cecília a sajtó kérdéseire válaszolva.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk