2020. október 30. péntek Alfonz

Müller Cecília: így zajlik majd az influenza elleni oltás


Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Kiss Róbert arra szólította fel a lakosságot: tartsák be a védelmi intézkedeseket. Müller Cecília beszámolt arról, hogy jelenleg is vannak fiatalabb betegek súlyos állapotban, akiknek nincs ismert alapbetegségük. Arról is tájékoztatott, hogyan zajlik majd az influenzaoltás beadása.

Müller Cecília ismertette a legfrissebb adatokat a járványhelyzetről, és kiemelte: az elhunytak között nyilvántartott 48 éves áldozat krónikus beteg volt. A tisztifőorvos elmondása szerint azok, akik eddig belehaltak a fertőzésbe főleg szív- és érrendszeri, daganatos, vagy anyagcsere betegségben szenvedtek.

Sajnos egy felszálló szakaszban vagyunk

- mondta a tisztifőorvos a betegszámokat illetően, és ismételten felhívta a figyelmet a higiénés szabályok betartásának fontosságára. Az összes szabály közül a legfontosabb a maszk használata Müller Cecília szerint. Ha a helyes maszkhasználatot alkalmazzuk, akkor nagy eséllyel elkerüljük a fertőződés továbbadását - mondta. Az olyan esetekben is érdemes alkalmazni - liftben, taxiban, stb. - amiről a szabályozás nem szól. A tisztifőorvos nem javasolja a menyasszonytáncot sem.

Mielőtt a maszkot felvesszük, mossunk kezet, vagy használjunk kézfertőtlenítőt. Ne érintsük a maszk felületét, ne "huzigáljuk", és levételnél is csak a fül környéként érintsük meg. Köhögés vagy tüsszentés esetén cseréljük.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy 12719 helyszíni ellenőrzés történt - összesen eddig több mint 1 millió. A 3280 elrendelt házi karanténból 644-et határátlépés miatt rendeltek el. 32 esetben történt rendőri intézkedés a védelmi intézkedések megszegése miatt, ebből 5 volt a tömegközlekedésen a maszkviselés megszegése miatt.

Müller Cecília elmondta, hogy az influenza oltást nyilván nem lehetett telefonon intézni, fel kell keresni a háziorvost. A védőoltás október második felétől lesz elérhető. Kerülni kell azonban a zsúfoltságot, mindenképpen időpontra érdemes majd érkezni, előtte egyeztetni.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Csúnya hónap jön: drágulásra, várakozásra készüljenek a magyar autósok
Egyre többen váltanak négyévszakosra, de nem mindegy, hogy milyet vásárolunk.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.29-11.04
Országos

Lidl

10.29-11.04
Országos

Auchan

10.29-11.04
Országos

Tesco

10.29-11.04
Országos

Spar

10.29-11.04
Országos

Interspar

10.29-11.04
Országos

Praktiker

10.29-11.09
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó