2020. szeptember 20. vasárnap Friderika

Milliós bírság az egyik biztosító társaságnak

  • MTI
  • 2014. június 2. hétfő 19:00

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2,5 millió forint felügyeleti- és 3,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a GRAWE Életbiztosító Zrt.-re.


A bírság indoka számos olyan hiányosság, amelyet szeptember 30-ig kell pótolnia a biztosítónak. Például a GRAWE Zrt.-nek biztosítania kell azt, hogy az életbiztosítási szerződések kockázatviselésének kezdete ne térjen el a jogszabályban foglaltaktól. A két bírságot a határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül kell megfizetnie a biztosítónak.

További kötelezés, hogy az ügyféltájékoztatási kötelezettségeit mindig tartsa be a társaság. Így az életbiztosítási szerződés létrejöttéről mindig a jogszabályi határidőben tájékoztassa az ügyfeleit. Ebben szerepeljen az ügyfelet megillető felmondási jog is.

Az értékesítési rendszerét úgy kell kialakítania a GRAWE-nak, hogy a nevében eljáró biztosításközvetítők - a szerződés megkötése előtt - a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően adjanak tájékoztatást a biztosítóról és a biztosításközvetítői minőségükről. A közvetítők a jogszabály szerinti igényfelmérést, azt, hogy milyen életbiztosítási termékre van szüksége a jövőbeni ügyfélnek, minden esetben végezzék el. Felügyeleti előírás az is, hogy az ügyfeleknek szánt termékismertetőt mindenkor a jogszabályban meghatározott tartalommal küldje meg a biztosító.

A panaszkezelését pedig úgy alakítsa ki, hogy képes legyen minden írásbeli panasz megválaszolására a jogszabályi határidők betartásával, valamint a vitarendezési fórumokról is tájékoztatassa levelében az ügyfeleit. Végül a biztosító köteles az ügyfelektől hozzá telefonon érkező - a biztosító magatartásárára, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó - kifogásokat minden esetben panaszként kezelni.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.