2020. április 7. kedd Herman

Megszólalt Gianni a koronavírus-járványról: az otthon maradás nem lesz könnyű


"Ilyenkor az idős embereket védeni kell, akik már megéltek mindent. Látták eltűnni a szeretteiket, láttak elmúlni egy háborút. Ők láttak már mindent, ami nekünk nem adódott, hála a jó Istennek" - nyilatkozta a koronavírus kapcsán a Heteknek Gianni Annoni műsorvezető. 

"Jó lenne ebben az időben néhányszor fölfele nézni és megtanulni, hogy ki az az Isten" - magyarázta az olasz származású műsorvezető, aki szerint most az a legfontosabb, hogy erőt kell meríteni egymásból. Szerinte most ebben az időszakban az idősek is sokat tudnak segíteni a bölcsességükkel. 

Az olasz étteremtulajdonos a lapnak úgy fogalmazott: egy új világ jön, nem lesz minden ugyanaz, ami volt. "Meg fogunk becsülni sok mindent, ami eddig nem volt jó" - magyarázta. "Mindenki el fogja kezdeni kritizálni a gyenge pontjainkat, de minek? Összességében nem politizálunk ma, egymásért vagyunk, együtt kell érezni" - folytatta. 

Gianni azt is elmondta, hogy mennyire hálás, hogy 24 évvel ezelőtt Magyarországra költözött, úgy véli, nem szabad azt csinálni, amit az olasz honfitársai tettek. "Borzasztó, hogy egyik este még velünk vannak a szeretteink, másnap már nem. Tragikus, hogy nem fogunk tudni elbúcsúzni sokaktól" - hangsúlyozta. 

Hozzátette, szerinte azért kell most egy kis ijesztés, hogy érezzük a felelősséget. "A fiatalok ki fogják bírni, erősek, de ne felejtsük el: ez egy próba a társadalomnak is, hogy tudja-e tisztelni az időseket" - fogalmazott. Gianni szerint az otthonmaradás nem lesz könnyű, de "újra meg kell majd ismerkedni a feleségeinkkel, gyermekeinkkel."

(Címlapkép: MTVA Fotó: Zih Zsolt)

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,91 százalékos THM-el, és havi 65 769 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Bank például 66 792 forintos törlesztőt ígér 3,13 százalékos THM-en; míg a Takarékbanknál hasonlóan, 3,26 százalékos THM-el, és 66 817 forintos törlesztőrészlettel. Érdemes még megnézni a Budapest Bank, a Raiffeisen és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Erre végképp nem voltak felkészülve a dolgozók: az agyonhajszoltság csak a kezdet
A koronavírus-járvány életünk szinte minden területét gyökeresen megváltoztatja életünket.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

04.02-04.07
Országos

Interspar

04.02-04.11
Budapest

Spar

04.02-04.11
Országos

Auchan

04.02-04.08
Országos

Praktiker

04.02-04.12
Országos

Aldi

04.01-04.08
Országos

Auchan

Húsvét
03.12-04.11
Országos

Aldi

02.20-04.23
Országos

  Ajánlatunk