2020. augusztus 15. szombat Mária

Megrohamozták a magyar kórházakat a betegek: már ott is várólista van


Egyre több a beteg a magánkórházakban, így bizonyos beavatkozások esetén már ott is 2-3 hetes várakozási idővel kell számolni.

Azt nem akartam, hogy egy ilyen helyzetben kiszolgáltatott legyek

 - mondta egy kismama az RTL Klub híradójában.

Csak szét kell nézni szerintem

- felelte egy másik nő, aki néhány napja hozta világra kislányát. Ő azt mondta, fel sem merült, hogy állami intézményben szüljön.

A riportból kiderül, egyre több a beteg a magánkórházakban, olyannyira, hogy már egyes intézményekben is van várólista, bár még messze nem olyan hosszú, mint az állami egészségügyben. Általában két-három hetet, (nem pedig két-három hónapot kell várni) bizonyos beavatkozások előtt. Egyre több az olyan beteg is, akinek alapvetően nem telne magánkórházi ellátásra, esetükben a család segít összegyűjteni a szükséges pénzt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.