Meglepő: itt bukott le a legtöbb ittas sofőr Magyarországon

Pénzcentrum2019. augusztus 13. 09:30

Nem Budapesten, de még csak nem is a közelében bukott le a legtöbb részeg sofőr a lakosság számához viszonyítva: ugyanis Somogybabodon nagyjából 10 lakosra jutott egy ittas vezetési ügy. A fővárosban Budán a legrosszabb a helyzet a listavezető II. kerület 168 esettel áll az első helyen, a III. és a XII. kerület követi.

Az Országos Rendőr-főkapitányságtól kikért adatok alapján állított össze adatbázist a 24.hu az ittas vezetések számáról. Ebből kiderül, hogy Somogybabodon majdnem minden tizedik lakosra jutott egy ittas vezetés az év első felében. A somogyi faluban mindössze 476-an laknak, de a rendőröknek összesen 44 esetben kellett eljárniuk ittas vezetés miatt.

A szám elsőre döbbenetesen magas, hiszen miközben szinte minden tizedik lakosra jut egy eset, A magyar ranglistán Kékkút a második, a 75 lakosú káli-medencei településre két eset jutott. A harmadik a szintén Veszprém megyei Paloznak, a Balatonfüredhez közeli községben 546 lakosra jutott összesen tizennégy ügy.

A 24.hu azt szerint az arányok nem teljesen függetlenek attól, hogy ezek a települések különböző rendezvényeknek adnak otthont: az éllovas Somogybabod a helyszíne Európa legnagyobb terepjárós eseményének, a Babod Offroad Fesztiválnak, Paloznak pedig a jazzpikniktől a DJ a szőlőben nevű eseményig számos programot kínál.

A rendőrségi adatok alapján az újpestiek a legfegyelmezettebbek, Budán pedig a legrosszabb a helyzet a listavezető II. kerület 168 esettel áll az első helyen, a III. és a XII. kerület követi.

Címkék:
biztosítás, ellenőrzés, Budapest, rendőrség, ittas vezetés, rózsadomb, veszprém megyei rendőr-főkapitányság,