2020. augusztus 12. szerda Klára

Megjelent a határozat: ennyi pénzt pumpál a kormány a járványügyi alapokba


Megjelent a Magyar Közlönyben a határozat, amely döntött a Járvány Elleni Védekezési Alap és a Gazdaságvédelmi Alap forrásairól.

Megjelent a Magyar Közlönyben a határozat, amely döntött a Járvány Elleni Védekezési Alap és a Gazdaságvédelmi Alap forrásairól. Az alap létrehozását a hét végén jelentette be Gulyás Gergely miniszter, most pedig az is kiderült, hogy az alap tartalékául 378 milliárd forintot csoportosít át a kabinet, emellett a bevételi oldalon szerepel még a pártok támogatásának 50 százalékos megvonása, ami 1,274 milliárd forintot tesz ki. Ehhez jön még a költségvetési átcsoportosítás (46,9 milliárd), a kiskereskedelmi adó (36 milliárd), a gépjárműadó központi költségvetésbe irányított része (34,4 milliárd forint) és a pénzintézeti szektor 55 milliárd forintos hozzájárulása. A büdzsé szerint az egészségügyi szakdolgozók és védőnők korábban eldöntött béremelésének a fedezete, azaz 81,89 milliárd forint már adott volt.

A kiadások között szerepel a már említett béremelés, illetve az egészségügyi dolgozók egyszeri, bruttó 500 ezres jutalma is, ami 70,6 milliárdot vesz ki az alapból. Emellett 380,5 milliárd értékben szereznek be eszközöket.

 Gazdaságvédelmi Alap forrásai között szerepelnek a központi intézmények és programok megtakarításai (922,5 milliárd forint), illetve a Nemzeti Foglalkoztatási Alap bevételei (423,1 milliár forint). Kiadásképpen utóbbi összeget egy az egyben feltüntették, 922,5 milliárd forint pedig az alábbiakra megy majd el:

  • Munkahely-megtartási program  
  • Munkahely-teremtési program  
  • Kiemelt ágazati programok  
  • Vállalkozások finanszírozása 
  • Család- és nyugdíjasvédelmi program.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Betesz a koronavírus a kollégista létnek: erre készülhetnek ősszel a diákok
A koronavírus, ahogy szinte mindent, a kollégiumi életet is átrajzolja.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.