Megindultak az ASTRA ügyfelei: az se számít, ha drágább az új biztosítás

2015. szeptember 15. 13:02

Alig 12 óra leforgása alatt már több ezer ASTRA ügyfél kezdeményezte biztosítójának lecserélését azok után, hogy a csődhelyzetben lévő biztosító kihirdette: mégis elengedi mintegy 200 ezer ügyfelét. Az ügyfeleknek alig két hetük van a fizetésképtelen biztosító elhagyására, de kapnak hozzá segítséget - tájékoztatta tapasztalatairól a Pénzcentrumot a Biztosítás.hu online alkusz.

Az MNB tegnap közleményben adta hírül, hogy az ASTRA Biztosító magyarországi fióktelepének ügyfelei szeptember 30-i hatállyal eltávozhatnak a biztosítótól, amennyiben a szerződésük díjjal rendezett. Az ASTRA tegnap óta kárigényeket már nem fogad, kárt már nem fizet. Szakértők szerint mintegy 160 ezer kötelező biztosítási, 20 ezer lakásbiztosítási és 10 ezer CASCO biztosítási szerződés kerülhet emiatt lecserélésre.

A szakértők által készített elemzések azt is aláhúzták, hogy az ügyfeleknek muszáj élniük az ASTRA Biztosító által felajánlott lehetőséggel (szerződések közös megegyezéssel történő megszüntetése) és napokon belül új biztosítót kell választaniuk, mert különben beleragadhatnak egy eredményében kétséges, román felszámolási eljárásba, ahol a károk rendezésének módja és időpontja sincs még tisztázva.

Az ügyfelek a korábbi évek kötelező kampányaihoz hasonló intenzitással kezdték meg szerződéseik lecserélését és új biztosítóik kiválasztását. Ebben az sem akadályozta meg őket, hogy a választott új biztosítások - lévén most nincs novemberi kedvezmény

- akár 15-20, esetenként pedig akár 50 százalékkal is drágábbak lehetnek, mint a korábbi - igazán olcsónak számító - ASTRÁ-s előzmény biztosításaik.

A váltók első hulláma a KÖBE, a Wáberer, a Signal és az MKB biztosítókat választotta, de sokan mennek az Allianz-hoz és a K&H-hoz is. Az ASTRA távozó ügyfeleinek új biztosítóknál kialakult átlagdíja jelenleg 23 ezer forint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nincs sok idő a váltásra

Az új biztosítások megkötése tegnap óta már kezdeményezhető az alkuszi portálokon, az ASTRA Biztosító pedig minden ügyfelének levelet küld majd a héten, amit az ügyfeleknek aláírva kell visszaküldeniük az ASTRA számára.

A válaszleveleknek azonban szeptember 30-ig be is kell érkezniük a biztosítóba ahhoz, hogy érvényesek legyenek és feladóik eltávozhassanak az ASTRÁ-tól.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm