2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Még mindig tízezrek várnak a műtétjükre hónapokig Magyarországon

  • MTI
  • 2015. november 4. szerda 12:37

Eredményes a várólisták csökkentését célzó program, a legutóbbi, hatmilliárd forintos támogatás hatására 44 ezerről 37 ezerre csökkent a műtétre várók száma - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán.


Az államtitkár felidézte a kormány idei döntését, amely szerint a kórházak átirányíthatják egy másik intézménybe a műtétre várakozókat, hogy a beavatkozás minél hamarabb megtörténjen. A cél, hogy ne kelljen a kisebb műtétekre 2-3 hónapnál, a nagyobb beavatkozásoknál pedig hat hónapnál többet várni - tette hozzá.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyar Kórházszövetség honlapján már elérhető a lista arról, hogy mely kórházak mely műtétekre vonatkozóan rendelkeznek többletkapacitással.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk