2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Már nem csak sugárkezelés létezik: új terápiákkal is kezelik a tüdőrákot


Évente legalább 10 ezer új tüdőrákos beteget diagnosztizálnak Magyarországon. Hazánkban egyre komplexebb a kezelés, és a hagyományos módszerek mellett már új terápiák is elérhetők - írja a Magyar Nemzet.

Világviszonylatban az egyik leggyakrabban előforduló betegség a tüdőrák, de az ötéves túlélési mutatók csak 15 százalék körül mozognak. Hazánkban egyre komplexebb a kezelés, a hagyományos terápiák - kemoterápia, műtét és sugárkezelés - mellett a célzott, gyógyszeres terápia is előtérbe került, és mára az immunterápia is elérhető. Azoknak a betegeknek legalábbis, akiket erre orvosilag alkalmasnak találnak, vagyis épp olyan a daganat típusa, amelynél ezek a gyógymódok alkalmazhatók. Ezeket egyébként már az Országos Egészségbiztosítási Pénztár is támogatja.

Ostoros Gyula, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet (OKTPI) főorvosa a lapnak elmondta, az volna a cél, hogy az előrehaladott, áttétes tüdőrák esetében javuljanak a túlélési esélyek, és akár öt évvel a kezelés után is élhessenek az érintettek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.