2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Már az egész országban kérhető az influenza elleni védőoltás


Elkezdődött az influenza elleni védőoltások beadatása, már az ország egész területén elérhető a 60 éven felüliek, valamint a rizikócsoportba tartozók számára az ingyenes vakcina - olvasható az InfoRádió oldalán.


Az idei szezonban 1,3 millió adag térítésmentes, influenza elleni oltóanyagot szállítottak ki a rendelőkbe. Az erre jogosultak a védőoltást a háziorvosoktól és a foglalkozás-egészségügyi orvosoktól kérhetik.

Az influenza és a szövődmények megelőzésének leghatékonyabb módja a védőoltás - hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ, hozzátéve: azok, akik minden évben megkapják a vakcinát, magasabb szintű védelmet élveznek bármely életkorban, a rendszeres újraoltásokkal pedig a védettség mértéke növelhető.

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk