2020. november 29. vasárnap Taksony

Lesújtó adatok: népbetegségben fuldokló magyarokra leshet a legnagyobb Covid-veszély

  • 24.hu
  • 2020. november 20. péntek 09:28

Ez eddigi magyar koronavírusos halálesetek alapján megállapítható, hogy a férfiakra már fiatalabb korban veszélyesebb a vírus, mint a nőkre. Erre a legvalószínűbb magyarázat az, hogy hamarabb romlik meg az egészségi állapotuk. A rizikócsoportba való kerülés esélyét pedig olyan krónikus alapbetegség is növeli, ami népbetegségnek számít - írja a 24.hu.

A portál az eddigi koronavírus következtében elhunytak adatainak elemzéséből arra a következtetésre jutott, hogy a férfiakra már fiatalabb korban veszélyesebb a vírus, mint a nőkre. Ez azért lehet így, mert nekik hamarabb romlik meg az általános egészségi állapotuk.

Összehasonlításképpen, a nőknél csak minden huszadik áldozat 60 év alatti, a férfiaknál viszont minden tízedik. Az is biztos, hogy az elhunytak között sok a cukorbeteg, a magas vérnyomású és a szívbeteg. Ezek a betegségek pedig mind az elhízás irányába mutatnak, amit már most az egyik legkomolyabb rizikófaktornak kezelnek a Covid-osztályokon. A MOK szakorvosi megszólalója szerint azonban,

az elérhető statisztikából egyelőre nem lehet tiszta képet kapni, majd ha levonul a járvány, a pontosabb kórképek alapján lehet biztosat mondani.
Címlapkép - MTI/Czeglédi Zsolt

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fontos változás a sárga csekkeknél: hamarosan véget érhet egy korszak Magyarországon?
Aki ragaszkodik a csekkes megoldáshoz, az is sokszor már telefonon fizeti be.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS