2020. július 4. szombat Ulrik

Lassan, de rövidülnek a kórházi várólisták


Lassan, de rövidülnek a kórházi várólisták - írja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) adatai alapján a Magyar Nemzet szombati számában.

Míg júliusban 32 704-en vártak műtéti eljárásra, addig októberben 28 862-en, így mintegy négyezerrel csökkent a várólistán szereplő betegek száma.

Legtöbben szürkehályog-műtétre várakoznak, mintegy 11 ezren, az átlagos várakozási idő több mint három hónap. 2013-hoz képest felére csökkent a várólista és negyedére a várakozási idő.

A leghosszabb ideig térdprotézis-műtétre kell várni, átlagosan jóval több mint egy évet, és több mint 6200 ember szerepel a várólistákon. Nem sokkal jobb a helyzet a csípőprotézis-műtétre várakozók esetében, de a három évvel ezelőttihez képest jelentősen javult a helyzet.

 A lap arra hívja fel a figyelmet, érdemes tájékozódni a régiós különbségekről, mert jelentős eltérések lehetnek az egyes országrészekben a várakozási időt tekintve, és az OEP már nem csupán a beteg lakóhelyéhez legközelebbi intézményben támogatja a beavatkozást. Mi több, a beteg, és indokolt esetben a kísérő utazási költségét is megtéríti - írja a lap.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk