2020. július 7. kedd Apollónia

Kritikus a pollenhelyzet: extrém értékeket mértek az országban

  • MTI
  • 2019. augusztus 25. vasárnap 17:30

Extrém magas a pollenkoncentráció az ország egyes területein, és még csak nem is tetőzött a parlagfű szezon.

Már extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja az ország egyes területein, a tetőzés szeptember elején várható - hangzott el az M1 Híradójában.

Az elmúlt napokban országszerte jelentősen nőtt a levegőben a parlagfű pollenkoncentrációja, az Alföldön és a Dunántúl déli területein az extrém magas szintet is elérte. Ilyenkor a parlagfűre érzékenyek tünetei állandósulhatnak és erősödhetnek, Nékám Kristóf allergológus egyebek mellett gyakori hajmosást javasolt.

Idén a gyomnövény terjedése a szokásosnál is intenzívebb, olyannyira, hogy a pollenkoncentráció a parlagfűvel erősen fertőzött területek közvetlen környezetében helyenként extrém magas is lehet, vagyis a III. fokú riasztást is elérheti. Közben már 50-60 éves friss betegek is vannak, akiknek korábban nem volt panaszuk - ismertette Nékám Kristóf egy korábbi nyilatkozatában is.

Szerinte "nem a büntetés oldja meg ezt a kérdést", az országban ugyanis szinte már mindenhol van parlagfű. Ehelyett Nékám Kristóf kijelentette: valamiféle "rendszert kellene felépíteni", mert a büntetést - be kell fizetni, vagy sem - nem veszik annyira komolyan az emberek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS