15 °C Budapest

Koronavírus: meccsek maradnak el a vesztegzár miatt, lefújták a velencei karnevált

MTI
2020. február 23. 13:30

A koronavírus-járvány miatt három vasárnapi mérkőzés elmarad az olasz labdarúgó-bajnokságban. A soproni kosárcsapat sem biztos, hogy játszik az Euroligában.

Giuseppe Conte miniszterelnök szombat éjszaka bejelentette, hogy az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében lezárják az új koronavírus gócpontjait, és az ott élők a következő két hétben nem hagyhatják el a területet, valamint senki nem léphet be oda. A további intézkedések között szerepel a sportesemények elhalasztása is.

A rendelet miatt nem tudják megrendezni vasárnap a 15 órára kiírt Atalanta-Sassuolo és Verona-Cagliari, továbbá a 20.45-kor esedékes Internazionale-Sampdoria mérkőzéseket a Serie A-ban.

Lombardiában vasárnap már 89 fertőzöttről tudtak, és országosan száz fölé emelkedett a koronavírusos esetek száma. Eddig a járvány két áldozatot követelt Olaszországban.

A koronavírus-járvány miatt bizonytalanná vált a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának a szerdai Euroliga-mérkőzése Olaszországban. A klub vasárnapi tájékoztatása szerint Schio városa közvetlenül a fertőzésveszély miatt lezárt észak-olaszországi Lombardia és Veneto tartományok szomszédságában helyezkedik el. Itt kellene pályára lépnie Gáspár Dávid vezetőedző együttesének szerdán 20.30 órakor a sorozat alapszakaszának zárófordulójában.

A kialakult vészhelyzet miatt arra kérjük szurkolóinkat, hogy semmilyen körülmények között ne induljanak útnak

- kérte Török Zoltán ügyvezető.

Folyamatosan nyomon követjük az észak-olaszországi helyzet alakulását, és felvesszük a kapcsolatot a FIBA illetékeseivel is. Az egyeztetések és a rendelkezésünkre álló információk alapos feltérképezését követően, hétfő délután fogunk végleges döntést hozni a mérkőzés kapcsán, de addig is nyomatékosítva kérünk mindenkit, hogy ne utazzon el Olaszországba

- tette hozzá.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Lefújták a velencei karnevált

A koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt megszakítják a velencei karnevált, ami eredetileg keddig tartott volna - jelentette be vasárnap Luca Zaia, az északkelet-olaszországi Veneto tartomány kormányzója.

Drasztikus eszközökhöz kell folyamodnunk

- hangsúlyozta újságíróknak Zaia. Arra a kérdésre, hogy ez a karneváli események lemondását is jelenti-e, a kormányzó azt válaszolta, hogy a bejelentésre váró rendkívüli intézkedések ezt is tartalmazzák, "és még több mást is". Közben Venetóban 17-ről 25-re nőtt az új koronavírus fertőzöttjeinek száma, beleértve azt a két idős embert is, aki Velencében került kórházba.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
MEDIA1  |  2024. április 19. 10:20
Hont szerint a hvg.hu túltolja a Magyar Péterrel kapcsolatos tartalmak mennyiségét. Konkrét példával...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem