9 °C Budapest

Koronavírus: egyre több a halott, egész Nyugat-Európában terjed a járvány

MTI
2020. március 21. 22:59

Minden eddiginél többen, 793-an haltak bele Olaszországban az új típusú koronavírus-járvány okozta betegségbe az elmúlt 24 órában, s ezzel 4825-re emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak száma - közölte szombat esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén az eddigi legmagasabb számmal, 4821-gyel emelkedett. Spanyolországban és Franciaországban szintén jelentősen nőtt egy nap alatt az áldozatok száma.

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma szombat este 297 090 volt a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 12 755 ezer, a gyógyultaké pedig a 91 540 ezer volt. Péntek este még 255 305 volt a megbetegedések száma, a haláleseteké 10 444, miközben 87 351 ember gyógyult meg.

Spanyolországban egy nap alatt majdnem ötezerrel nőtt a kiszűrt koronavírus-fertőzöttek és 324-gyel a halálos áldozatok száma. A spanyol egészségügy-minisztérium szombati tájékoztatása szerint 24 926 fertőzöttet tartottak számon az egy nappal korábbi 19 980-hoz képest, s a betegségben eddig 1326-an vesztették életüket az előző napi 1002-es összesített adathoz képest.

Franciaországban egy nap alatt 112 beteg halt meg, így az áldozatok száma 562-re nőtt, a fertőzöttek száma 1847-tel 14 459-re emelkedett. Több elzászi beteget Németországban kezelnek.

Nagy-Britanniában, ahol egy nap alatt 56 új haláleset történt, így összesen 233-an haltak meg, a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) orvosigazgatója, Stephen Powis a felvásárlásokat bírálva szombaton kijelentette, hogy az élelmiszereket pánikszerűen felvásárlók szégyene, hogy a koronavírus-fertőzötteket ellátó egészségügyi dolgozók napi munkájuk végeztével nem jutnak élelmiszerhez.

Svájcban egy nap alatt 1200-zal 6100-ra nőtt a koronavírus-járvány fertőzöttjeinek száma szombatra, a halottak száma 56-ra emelkedett. A svájci esetek többségét, egy nap alatt 918 fertőzést és 28 halálos áldozatot, az Olaszországgal határos Ticino kanton kórházaiból jelentették.

Németországban szombat este 21 652 volt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma a reggeli 19 848 helyett a Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint. A vírus okozta betegségben (Covid-19) újabb 27 ember halt meg, az eddigi halálos áldozatok száma ezzel 75-ra emelkedett. Az eddigi adatok szerint a betegség leginkább az időseket fenyegeti, ezért igyekeznek fokozottan védeni őket, ami nem mindig sikerül. A bajorországi Würzburg egyik idősotthonban fertőzési góc alakult ki, szombatig kilencen haltak meg, valamennyien 80 év felüliek.

Ausztriában a koronavírussal fertőzöttek száma szombat délelőtt elérte a 2814 a reggeli 2664-ről, azaz egy nap alatt 461 új megbetegedést diagnosztizáltak, a halálesetek száma 8 volt. Az osztrák kormány 22 millió eurót (közel 8 milliárd forint) biztosít a koronavírus ellenszerének kutatásaira.

Portugáliában 200 új megbetegedés történt, és a halálesetek száma elérte a 12-őt, Finnországban, ahol szombatig 521 fertőzöttet tartottak számon, meghalt az első beteg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szlovákiában szombatig újabb 41 esetet regisztráltak, a megbetegedések száma 178 - közölte az új kormányfő, Igor Matovic.

Szerbiában bezárják szombat estétől a vendéglátóhelyeket, leállítják a tömegközlekedést, Boszniában az újabb szigorítások értelmében sem a 65 évnél idősebbek, sem a 18 évnél fiatalabbak nem mehetnek az utcára, ahogy nő az új típusú koronavírus-járvány fertőzötteinek száma a Nyugat-Balkánon, egyre szigorúbb intézkedéseket vezetnek be a térség államai.

Az orosz légiközlekedési ügynökség (Roszaviacija) úgy tájékoztatta az Interfax hírügynökséget, hogy az orosz légitársaságok az elkövetkező napokban nyolc országból, köztük Magyarországról fognak a koronavírus-járvány miatt külföldön rekedt orosz állampolgárokat evakuálni. Az Aeroflot szombattól hétfőig hat járatot indít Budapestről. Közben Oroszországban szombatra egy nap alatt 53 fővel, 306-ra nőtt a hivatalosan nyilvántartott fertőzöttek száma. A COVID-19 betegségből eddig 16-an - 13 orosz, két kínai és egy olasz állampolgár - gyógyultak meg. Halálos áldozatokról egyelőre nincs hír.

Az új koronavírus által leginkább sújtott országok közé tartozó Iránban a hatóságok figyelmeztetése ellenére sokan utaznak országon belül a most elkezdődött perzsa új évi ünnepek alkalmából. Szombaton hivatalosan bejelentették, hogy az utóbbi egy napban 123 újabb halálos áldozata volt a járványnak az országban, amivel 1556-ra nőtt a számuk február 19-e óta. A fertőzöttek száma 966-tal 20 610-re nőtt.

A koronavírus-járvány ázsiai alakulásáról közölt szombati adatok Dél-Koreában a járvány lassulásról tanúskodnak, a hatóságok azonban fokozottan ügyelnek az új gócokra. Hongkongban a hatóságok szerint jelentősen nőtt a külföldről behozott megbetegedések száma, Mianmar továbbra is az állítja, hogy elkerülte a világjárvány, annak ellenére, hogy három fertőzött országgal, - köztük Kína - veszi körül.

Afrikában, ahol a járvány immár 40 országban van jelen, szombatra meghaladta az új koronavírusos esetek száma az ezret, két államfő is semmibe vette a saját utazási korlátozásait, hogy részt vegyen kollégája beiktatásán. Fekete-Afrikában szombatig összesen 26-an haltak meg az új vírus okozta betegségben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm