2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Koronavírus: egyre kevésbé bírják erővel a tesztelést a mentősök


"Most már egyre nehezebben bírjuk, azt kell, hogy mondjam, sajnos egyre több bajtársunk szintén beleesik a betegségbe, többen várnak már a tesztre, magára a tesztre várnak ők maguk is egyébként. És ez azt eredményezi, hogy fogy a létszám, és ehhez képest a betegségek száma viszont emelkedik" - mondta Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke a Klubrádió Esti gyors című műsorában.

A mentősöknek már napi több ezer tesztet kell elvégezniük, ami lehetetlen feladat elé állítja őket, képtelenek ezt időben megoldani. Nem is ez az egyetlen probléma, hanem, hogy a tesztelés nagy részét még mindig a mentősök végzik, miközben elsődleges feladatuk a mentés - tehát a tesztelést emellett kell elvégezniük. A dolgozók 12-24 órás műszakokban dolgoznak, egyes helyeken belefér a 12 órás műszakba a tesztelés is, máshol a mentősök a 12 órás műszak letelte után szabadidejükben, önként vállalva tesztelnek.

Kusper Zsolt elmondta, hogy van olyan állomás, mondta, ahol majdnem mindenki elkapta a fertőzést. Nem véletlenül vonják be az ötöd-hatodéves orvostanhallgatókat a tesztelésbe. Viszont az elnök eleve problémásnak tartja, hogy a mentőszolgálat feladata a tesztelés, szerencsésebbnek tartaná a tesztelési pontok létrehozását.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked