11 °C Budapest

Koronavírus: a kórházban ápoltak 10 százaléka szorul lélegeztetésre, egy 40 éves nő is meghalt

2020. október 20. 09:46

Szomorú rekord: eddig még nem hunytak el ennyien koronavírussal összefüggésben Magyarországon. 38-an vesztették életüket, köztük egy 40 éves nő is. Kiderült, hogy minden tizedik kórházban fekvő beteg lélegeztetésre szorul. A sötét nap statisztikái.

Ennyien még nem haltak bele egyetlen nap alatt a koronavírusba Magyarországon: 38-an vesztették életüket hétfőn a kormányzati portál szerint. Az elhunytak jelentős része idős, krónikus beteg, de egy 85 éves férfinél például nem tüntettek fel ismert alapbetegséget a portálon. A sötét rekordnap legidősebb elhunytja egy 99 éves nő, akinek magasvérnyomás-betegséget, agyi erek betegségét, demenciát írtak be alapbetegségnek, de elhunyt egy 98 éves férfi is, akinek a magasvérnyomás mellett gyomorfekélye volt.

A legfiatalabb elhunyt egy 40 éves nő, akinek az alapbetegségeihez születési sérülést, epilepsziát és mentalis retardációt írtak be. Valamint egy 50 éves férfi is belehalt a betegségbe, akinek a tüdőgyulladás mellett magas volt a vérnyomása, valamint szív- és cukorbeteg volt. Van még egy hatvan év alatti elhunyt, egy 59 éves nő, akinek iszkémiás szívbetegsége volt.

Egy másik aggasztó adat, hogy jelenleg 1960 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen. Ez azt jelenti, hogy

minden tizedik kórházban fekvő beteg lélegeztetésre szorul.

Müller Cecília országos tisztifőorvos korábban azt mondta, az őszi időszak kedvez a felsőlégúti megbetegedések megjelenésének, előttünk az influenzaszezon is. A háziorvosokhoz eljuttatták az influenza elleni védőoltásokat - mondta, és arra kérte a krónikus betegeket, hogy igényeljék az oltást háziorvosuktól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem