2020. augusztus 6. csütörtök Berta, Bettina

Komoly népbetegség kínozza magyarokat: rengeteg embert érint


Frittmann Éva gyógytornásszal készült interjúból kiderül, melyek a leggyakoribb mozgásszervi panaszok, mit lehet tenni az állandósult fájdalmak ellen, és hogy miért kell komolyan venni a tüneteket.

"Azt tapasztaltam, hogy az elmúlt 10-15 évben a gerincpanaszok, hátfájdalmak, nyak- és derékfájdalmak gyakorisága növekedett. Azt tapasztalom, hogy egyre fiatalabb korosztály látogat el a kezelésekre visszatérő panaszokkal, mert évente becsípődik a derekuk, vagy rendszeresen elfekszik a nyakukat. Ezek már mind annak az előjelei, hogy a porckoronggal elindult egy degeneratív folyamat, és jelzi a test, hogy foglalkozni kell a problémával. 

Azt látom, hogy az a test nem bírja úgy a terhelést, ami gyerekkortól kezdve nincs edzésben, nincs rendesen felépítve a vázizomzat. A gyerekek egyre kevesebbet mozognak, egyre többet ülnek képernyők előtt és az iskolapadban, a testünk pedig nem erre van kitalálva. Éppen ezért nagyon fontos lenne, hogy már gyerekkorban meg legyen alapozva az izomzat a sok fára mászással, futkározással, ugrálással és az intézményekben az irányított speciális tornával. Ez a csontok szerkezete miatt nagyon fontos, ezáltal az egész gerincoszlop sokkal jobban bírja később a terhelést

 - nyilatkozta a szalember a HelloVidéknek.

 

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.