2020. október 20. kedd Vendel

Kivonul a nagymúltú biztosító Magyarországról? Körvonalazódik a helyzet


Az Aegon NV fontolgatja a közép- és kelet-európai érdekeltségének eladását, ez a lengyel és a magyar operációt is érinti - írja a Bloomberg.

Az ügyre rálátó források szerint az Aegon NV új vezére több változást is hozna a holland biztosító háza tájára, többek között fontolgatja a közép-kelet-európai érdekeltségek eladását. Az Aegon részvényárfolyama az utóbbi időben meglehetősen gyengén teljesít, a források szerint részben ez is az oka a tevékenység áramvonalasításának.

A források szerint az értékesítés a lengyel és a magyar érdekeltségeket is érintheti, a biztosító a JP Morgannel dolgozik együtt az értékesítésen. Az érintett üzletágak legalább 500 millió eurót érhetnek. Lard Friese, az Aegon vezére márciusban csatlakozott a céghez (korábban az NN vezére volt), és már akkor bejelentette, hogy szükség van a tevékenység átstrukturálására, ami bizonyos piacokról való kivonulást is eredményezhet. Hasonló lépéseket jelentett be egyébként az AXA és az Aviva is korábban.

Az ügyben nyilatkozó források szerint a kivonulásról még nincs végleges döntés, és lehet, hogy a menedzsment végül eláll ettől az ötlettől. Az Aegon és a JP Morgan nem válaszolt a megkeresésekre. Friese irányítása alatt a holland biztosító már visszavágta az osztalékot és a pénzügyi célokat is, köszönhetően a koronavírus miatt megnövekvő kárigényeknek. Az Aegon első féléves adózás előtti eredménye 31%-ot esett vissza egy év alatt, főleg az amerikai piacon szenvedett nagyobb veszteségeket, ahol a biztosítónak a legtöbb bevétele keletkezik.

Az elmúlt 5 évben az Aegon részvényei közel 60%-ot estek, ezzel a biztosító piaci értéke 4,3 milliárd euróra csökkent. A cég 20 országban van jelen és 29,9 millió ügyfelet szolgál ki. Magyarországra 1992-ben egy akvizíció keretében jött be az Aegon, azóta pedig több régiós országban is megjelent már, biztosítási, nyugdíj-megtakarítási és vagyonkezelési tevékenységeivel.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.15-10.21
Országos

Lidl

10.15-10.21
Országos

Auchan

10.15-10.21
Országos

Tesco

10.15-10.21
Országos

Spar

10.15-10.21
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó