Kirabolták a magyar mulatós legendát: nagyot hibázott, milliós a kár

Pénzcentrum2020. július 25. 16:01

Súlyos hibát követett el Bódi Csabi, akinek 1,4 millió forintja bánta azt, hogy a vagyonát készpénzben tartja. A múlt hónapban ugyanis feltörték a kocsiját, ahol a milliós összeget tartotta. A zenész levonta a tanulságot: többé nem fognak kápét tartani az autóban, sem otthon - súlyos tanulópénz volt. Csabiékhoz hasonlóan a magyarok többsége nem tudja elengedni a készpénzt, pedig a bankban nagyobb biztonságban van a vagyonunk. Ráadásul egy felmérés szerint a legtöbben nem is tudnak semmilyen indokot mondani, miért ragaszkodnak annyira a bankókhoz, egyszerűen ezt szokták meg.

Jelentős pénzösszeget loptak el Bódi Csabi autójából, a kocsit a házuk előtt törték fel. A zenésztől 1,4 millió forintot loptak el, ennyit tartott kápében az autójában. Bár a júniusi bűntettet térfigyelő kamerák rögzítették, és Bódi Csabi a tettesek nevét is tudja, egyelőre nem történt előrelépés az ügyben.

Semmilyen fejlemény nem történt, hiába állt a rendelkezésünkre több olyan információ is, amivel a rendőrség a vélhető tettesek nyomára bukkanhatott volna

- mesélte Csabi a Ripostnak, de igyekszik túltenni magát a történteken.

Úgy tudjuk, hogy a történtek óta Németországban tartózkodnak az elkövetők. Talán ezért sem találják őket a hatóságok . Információink szerint az egyik tettes, a hölgy a lányához utazott ki, aki kint él, a többiek pedig követték őt. Az utazás pedig pont kapóra jött nekik, főleg, hogy látták a tévében is, hogy körözik őket

- mesélte Csabi, aki úgy döntött, még több kamerát szereltetnek fel a biztonságuk érdekében.

De azt is megfogadtuk, hogy a házban és a kocsiban sem tartunk a jövőben készpénzt. Ez egy súlyos tanulópénz volt nekem

- vonta le a tanulságot a zenész.

Nem tudjuk elengedni a készpénzt

Az esetből is látszik, miért nem jó a párnacihában, vagy az autóban tartani a készpénzt, ám a magyarok nagy többsége foggal-körömmel ragaszkodik a bankókhoz, érmékhez. Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége nemrég egy felmérést készített az ügyben, amiből kiderült, hogy a legtöbben nem is tudják, miért ragaszkodnak annyira a készpénzhez, egyszerűen megszokásból használják.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szervezet kiemelte, a kutatás egyértelműen megállapította, hogy a háztartások többsége rendelkezik bankkártyával, okostelefonnal és laptoppal. A válaszadók kétharmadának van otthonában internet előfizetése, leggyakrabban kapcsolattartásra, hírek olvasására használják az internetet, az internetezéssel töltött órák száma átlagosan napi 3 óra.

A kutatás szerint az elektronikus fizetési módokat megszokásból mellőzik, 46 százalék ezért készpénzzel fizet. A választ adók 30 százaléka azért nem használ elektronikus fizetési megoldást, mert bonyolultnak tartja, 27 százalék szerint pedig nem biztonságos. A legkevésbé ismert és használt fizetési módok a virtuális tárca és a prepaid kártya.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók közel 30 százaléka használja saját bankjának elektronikus fizetési szolgáltatását, minden tizedik a telekommunikációs szolgáltatójának rendszerét is.

Címkék:
biztosítás, rablás, kár, prepaid, telekommunikáció,