2017. szeptember 26. kedd Jusztina

Kínkeserves napok várnak az allergiásokra

  • MTI
  • 2017. augusztus 25. péntek 20:30

A hétvégén a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan tovább emelkedik, és országszerte eléri a nagyon magas szintet - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet Facebook-oldalán pénteken.


Mint írták, a csalánfélék virágporának mennyisége általában a közepes-magas tartományban alakul. Az üröm, a libatopfélék és a kenderfélék pollenje jellemzően alacsony-közepes, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas, nagyon magas szintet.

Nem tudjuk meghatározni a probléma mértékét, de becslések szerint a magyar lakosság 25-30 százaléka érintett

- mondta korábban a Pénzcentrumnak Prof. Dr. Nékám Kristóf, a Budai Allergiaközpont allergológusa és klinikai immunológusa. Sokan ráadásul nem is fordulnak orvoshoz a tünetekkel. A patikákban bárki beszerezhet vény nélkül is kapható, az antihisztaminok csoportjába tartozó allergiaellenes hatású gyógyszert, amivel ideiglenesen enyhíteni lehet a panaszokat. Igaz, ezt az állam nem támogatja, és több ezer forintot hagyhatunk ott a gyógyszertárban, végül is feleslegesen.

Ha ugyanis az allergiát nem kezelik megfelelően, az évről évre egyre rosszabb lesz: egyrészt egyre több mindenre adhatunk allergiás reakciót, keresztallergia alakulhat ki és a tünetek is egyre hevesebben jelentkezhetnek. A vizsgálat viszont nem kerül semmibe, ha meg szeretnénk szabadulni a kínzó tünetektől, egyszerűen fel kell keresni a szakrendelést, időpontot kérni és elvégeztetni a vizsgálatot.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Kőgazdaggá válhatsz te is, ha pontosan követed ezt a 6 lépéses tervet
Nem a lottóról van szó, ez tényleg megvalósítható.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Itt a nagy népvándorlási körkép: közel 30 év tragédiái számokban

1990 óta sok olyan esemény történt, ami megrengette a világot. Ezek között pedig jócskán voltak olyanok, melyek hatására emberek tömegeinek kellett elhagyniuk otthonaikat. A lenti infografika az elmúlt...
 

Filléres csodaszer, amitől többet nem lesz herpeszed

Sok bölcsességet lehet tanulni a nagyszülőktől, tőlük lehet megszerezni a legfinomabb sütirecepteket is, és olyan házi praktikákat is el lehet tőlük lesni, ami nagyban megkönnyítheti a hétköznapjainkat....
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos