2017. március 25. szombat Irén, Írisz

Kiderült: ezért nem lesz Gábor Zsazsának aranykoporsója

Ingyenes aranykoporsót ajánlott fel egy cég a Gábor Zsazsa hozzátartozóinak, amit a sztárszínész férje visszautasított. Ugyan nem kell félnie a családnak attól, hogy nem telik a temetésre, azonban ezzel a húzással sokat spórolhatott volna a család. Utánajártunk, mennyibe kerül egy temetés manapság.

Ugyan felajánlották, azonban mégsem lesz Gábor Zsazsának 12 millió forintos koporsója. Bár egy koporsó készítő cég ingyen felajánlotta a 24 karátos aranykoporsó legyártását, azonban a sztár férje visszautasította az adományt. Korábban egyébként arról volt szó, hogy a színésznő mellé temetik kedvenc ékszereit, azonban a gyémántok nem kerülnek be végül a koporsóba - írja a Bors.

Gábor Zsazsa családjának nem kell félnie attól, hogy nem tudják kifizetni a temetést, azonban az adomány aranykoporsóval sokat spórolhattak volna, manapság már egy egyszerű fakoporsóért is borsos árat kell fizetni. Ez ráadásul csak a temetkezési kiadások egy részét jelenti, mivel nem ritka manapság a több millió forintos temetés sem.

Mennyibe kerül egy temetés manapság?

Egy temetés költségeit számos tényező befolyásolja. Évről évre egyre többen vannak, akik legolcsóbb temetkezési formát választják: vagyis a hamvasztást. Ebben az esetben a hamvasztás, az urna, az esetleges hűtés és az ügyintézés költségeivel kell kalkulálni.

 • Ha az urnát hazavisszük magunkkal, akkor az körülbelül 70-80 ezer forintba kerül.
 • Az urnában fülkébe (kolumbárium) temetésért megközelítőleg 180 ezer forintot kell fizetni.
 • Ha a hamvakat a temetőben szórnánk szét, az nagyjából 150 ezer forintba kerül.
 • A koporsós temetések pedig közel 250 ezer forinttól indulnak.

Egy teljesen átlagos temetésnél az árak az igénybevett szolgáltatások, illetve a kellékek (koporsó, urna, szemfedő, rögfogó, virágok, búcsúztatás, stb.) széles választéka miatt akár 15-20 százalékkal is magasabbak lehetnek - tudta meg a Pénzcentrum a Budapesti Temetkezési Intézettől.

Nem ez a legnagyobb költség

Sokszor nem is a koporsó a legnagyobb költség a temetkezéskor, egy-egy jobb sírhelyért ugyanis milliókat is kifizethetünk. Persze ezeket általában évtizedekre vesszük meg, azonban még így is igen borsos kiadásnak számítanak, arról nem is beszélve, hogy a megváltás lejáratakor újra ki kell fizetnünk ezt a díjat.

Ezek között is a kripták a legdrágábbak, ezek 60 évre 3 millió forinttól indulnak, ebben ráadásul a sírbolthely és a síremlék kiépítése nincs is benne, ami legalább még egyszer ennyibe kerülhet.

Persze egyéb költségekkel sem árt számolni:

 • Virágra,
 • Koszorúra,
 • Búcsúztató zenekarra,
 • Egyházi költségekre,
 • Halotti torra és
 • Gyászruhákra

további százezrek mehetnek el. A temetkezési intézet szerint általában 600 ezer forintból kijön egy temetés, de évente több alkalommal milliós tételt is kifizetnek ilyenkor a hozzátartozók.

Így könnyebb kifizetni a temetést

A temetés kifizetését már több módszerrel is egyszerűbbé tehetjük:

 • Létezik temetési biztosítás,
 • Előre takarékoskodhatunk rá,
 • Életbiztosítással tehetünk félre ilyen célra és
 • Egészségpénztárral is tehetünk félre pénzt temetésre.

 

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Megtudtuk, melyik autómárkával spórolhatjuk a legtöbbet: íme a lista
Milliókba kerülhet, ha drágább autót választasz.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Egyre nagyobb divat színházba járni

A KSH adati alapján 2010 óta megállás nélkül emelkedik a színházi látogatók száma Magyarországon. 2015-ben már csaknem 6,7 millióan néztek meg valamilyen színházi előadást.  
 

Itt a tuti trükk: így lesz puha a kiszáradt sarkad

A lábápolás sarkalatos kérdése a megkeményedett sarkak kezelése. Sokan reszelik, testápolóval kenik, a tuti módszer viszont nem ez. Ha a más módszerek helyett inkább hajbalzsamot kensz a sarkadra...
NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

kert
03.23-04.20
Országos

Lidl

03.23-03.29
Országos

Aldi

03.23-03.29
Országos

Spar

03.23-03.29
Országos

Interspar

03.23-03.29
Országos

Auchan

03.23-04.12
Országos

Auchan

03.23-03.29
Országos

Tesco

03.23-03.29
Országos

  Ajánlatunk