10 °C Budapest

Kiderült végre az igazság a magyar óraátállításról: sokaknak nem fog tetszeni

2020. március 29. 18:55

Ismét eltelt egy hét, nevezetesen 2020/13. hete, úgyhogy a Pénzcentrumon újfent összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb, legolvasottabb cikkeit. Mustra következik. 

Ismét eltelt egy hét, nevezetesen 2020/13. hete, úgyhogy a Pénzcentrumon újfent összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb, legolvasottabb cikkeit. Az írások elolvasásához kattints a címekre vagy a képes kiajánlókra:

Csakhogy kiderült az igazság a magyar óraátállításról: sokan gyűlölni fogják

A holnap hajnali óraátállítást követően már csak 2 vagy 3 óraátállíást kell kibírni Európában. 2021-től ugyanis végleg megszűnhet az óraállítgatás intézménye, és a sokak által gyűlölt módosítgatósdi végre tényleg mehet a levesbe. Igen ám, de melyik időszámítás álljon be véglegesen? A tudomány szerint a téli időszámításra kellene áttérnünk, míg a nép inkább a nyári felé hajlana, és akkor még ott vannak a döntéshozók is, akiknek gyakorlatilag mindegy, csak az egységes piacok ne legyenek ennek a vesztesei. A küzdelem tehát nyíltsisakos, és mi totálisan a közepében vagyunk.

Újabb cégeknél jelent meg a Honvédség a koronavírus miatt: köztük a Tesco, CBA, Spar, Coop is

A járvány e napján már 226 fölött járt a magyar koronavírus-fertőzöttek száma, és területi adatokat továbbra sem közölt az operatív törzs, így nem tudjuk pontosan, hogy az ország melyik pontján jelent már meg. Ekkor, ahogy most is, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, azonban már csak idő kérdése, hogy a tömeges megbetegedések időszakába lépjünk. A Honvédség pedig több helszínre is kivonult.

Ez történik veled, ha koronavírusos vagy: százalékos mintán a leggyakoribb koronavírus tünetek

A koronavírus-fertőzés 3 legtipikusabb tünete: láz (a fertőzöttek 88 százalékánál), száraz köhögés (68 százalék), fáradékonyság, gyengeség (38 százalék) - olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon, ahol arra is megkérik a betegeket (függetlenül attól, hogy van-e pozitív koronavírus-tesztjük), hogy aki észleli magán az említett tüneteket, az maradjon otthon karanténban!

Gyógyszerészek tanácsai: ezt fontold meg mielőtt patikába indulsz!

Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány megfékézésének egyik legjobb módja a szigorú otthonmaradás lenne, még mindig sok üzlet zsúfolt, és a patikák is leterheltek. Dr. Müller Cecília tisztifőorvos minden sajtótájékoztatón nyomatékosan kéri a lakosságot, aki teheti maradjon otthon, csak akkor menjenek valahová, ha feltétlenül muszáj. Vannak ilyen esetek, mint például ha gyógyszerért indulunk a patikába, viszont még ezt is jól meg kell gondolni, mielőtt elindulunk. Dr. Marjai Tamás, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) szakmai elnökének javaslatait, tanácsait közöljük azok számára, akik patikába indulnak. Így tehetünk meg minden a járvány terjedésének fékezése, saját egészségünk és annak érdekében, hogy könnyítsük a gyógyszerészek terheit ebben a nehéz időszakban.

Miért nem maradnak otthon a nyugdíjasok, amikor miattuk van minden korlátozás?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Joggal merül fel ugyanis a kérdés a fiatalabbakban, hogy valahol az idősebb generáció érdekében történik a sok-sok változás és korlátozás, miattuk áll le a gazdaság, akkor ők miért nem alkalmazkodnak ehhez a helyzethez. Ez komoly feszültséget szül, frusztrálja a fiatalabbakat" - hívta fel a figyelmet a Pénzcentrumnak adott interjújában Steigervald Krisztián generációkutató. A 6generáció és az Emocionális Marketing Kft. alapító-tulajdonosával a jelenlegi veszélyhelyzet generációkra gyakorolt hatásairól, és a koronavírus-járvány megélésének sokszínűségéről beszélgettünk.

Hivatalos: a koronavírus miatt változik az érintéses fizetés Magyarországon

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében újabb fontos intézkedés lép életbe április 15-től Magyarországon. A Magyar Közlönyben március 23-án megjelent rendelet szerint az eddigi 5000 forintos értékhatárról 15 ezer forintra emelkedik az érintéses fizetések, PIN-kód nélküli összeghatára - szúrta ki a Pénzcentrum.

Ők a koronavírus első gazdasági áldozatai: így mégis új, zsíros állásuk lehet

Már most több tízezren vannak azok, akik a koronavírus-járvány következtében veszítették el az állásukat Magyarországon. Megint csak sokakat csökkentett fizetéssel küldtek haza, rengeteg irodista pedig hetek óta home office-ban dolgozik, ráadásul a kijárási korlátozás miatt sem lehet igazából menni sehová sem. Az egész társadalom beszorult tehát a négy fal közé, ám a modern technikának hála az igazán élelmesek akár egészen új szakmák alapjait is elsajátíthatják, az idegennyelv-tanulásról nem is beszélve. HR szakértőkkel beszélgettünk arról, hol érdemes elindulni, milyen lehetőségek közül válogathat az ember, és hogy mindez mennyibe kerül neki.

Pénzügyi nevelési útmutató szülőknek: így foglald le a gyereket a járvány alatt

A koronavírus járvány rengeteg kihívást tartogat a családok számára, és a java még hátra van: a szülőknek valahogy ebben a stresszes helyzetben is fenn kell tartaniuk a családi békét, kialakítani a rutint, hogy otthonról tudják végezni a feladataikat, és kitalálni, mivel foglalhatják le a gyermekeiket. Ez már önmagában nem kis feladat, azonban azt elérni, hogy még hasznosan is töltsék a gyerekek, a kamaszok az idejüket, még nehezebb. Ebben nyújt segítséget a Pénzcentrum segédlete a gyerekek pénzügyi neveléséhez apokalipszis idejére totyogó koruktól egészen 10 éves korig.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem