11 °C Budapest

Kiderült: itt lopják el a legtöbb autót az országban

MTI
2016. augusztus 12. 08:31

Évek óta egyre kevesebb autót lopnak el Magyarországon, a lopások 90 százaléka a fővárosban történik - írta a Magyar Nemzet pénteki számában.

Idén első félévben 835 személyautó körözését rendelték el, tavaly egész évben még 2414 körözést adott ki a rendőrség. Az elmúlt két évtizedben nem volt ilyen alacsony ez az adat - közölte az ORFK a Vezess.hu adatkérése nyomán. Országszerte 2007-ben még 7584 autót loptak el, 2012-ben ez a szám már 6920 volt és azóta is folyamatosan csökken.

Az autólopások 90 százalékát a fővárosban követik el, azon belül is a népes XI., illetve XIV. kerület áll a statisztikák élén.

A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület elnöke, Vezda László a lapnak elmondta: az autólopások csökkenéséhez hozzájárultak a rendőrségi akciók. A Készenléti Rendőrségnél 2014-től önálló egység, a kiemelt felderítő főosztály vagyonvédelmi osztálya nyomoz az ilyen ügyekben. Az autótolvajok egy része rács mögé került, más része pedig inkább "szakmát" váltott.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm