2019. április 20. szombat Tivadar

Kiderült: ennyit fordítanak egy beteg napi étkezésére a kórházakban


Elárulta az államtitkár, hogy mennyi pénzből etetik a betegeket a kórházakban. Kiderült: az egészségügyi intézmények nem külön támogatást kapnak az élelmezésre, hanem ez részét képezi a finanszírozásnak.

Jelenleg egy élelmezési nap fajlagos költsége 1500-1600 forint között mozog - válaszolta Rétvári Bence államtitkár Lukács László György írásbeli kérdésére, amelyet egyébként a parlamenti képviselő Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének tett fel.

A hvg.hu által kiszúrt válaszban az államtitkár ismertette: az egészségügyi intézmények nem külön támogatást kapnak az élelmezésre, hanem ez részét képezi a finanszírozásnak. Hozzátette: az élelmezési nap és az ápolási nap nem megegyező fogalmak - végül a vonatkozó jogszabályokból idézett.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 13 155 forintos törlesztőt (THM 13,57%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk