2019. február 19. kedd Zsuzsanna

Kiderült, ennyire beteges nép a magyar: a visegrádi országok mind előznek minket


Csak a balkáni szomszédainkat tudtuk megelőzni, a visegrádi országok mind lehagyták Magyarországot a 149 ország egészségügyi helyzetét vizsgáló rangsorban. Ugyanakkor az jó hír, hogy messze nem a lista végén kullogunk, Magyarország a 43. helyen szerepel.

A londoni Legatum Institute friss, éves Prosperity Reportja szerint a világ legegészségesebb országa Szingapúr, a második helyen Luxemburg áll, és a harmadik Japán. A Legatum Institute az egészségügyi rangsor összeállításánál az alábbiakat vette figyelembe: 

  • alapvető fizikai és mentális egészség
  • egészségügyi infrastruktúra
  • megelőzés.

A lista készítésénél vizsgálták a születéskor várható élettartamot, a vakcinázási arányt, a tuberkolózis előfordulását, a túlsúllyal és a diabétesszel kapcsolatos adatokat is. 

Ezen szempontok alapján végzett Magyarország a 43. helyen. Ezzel a helyezéssel pedig csak a balkáni szomszédainkat tudtuk megelőzni, a visegrádi országok mind lehagyták Magyarországot. Viszont ha a közép-kelet-európai régiót nézzük, akkor a 22 országból az 5. helyen végeztünk , már ami az egészségügyi helyzetet illeti.

Az a fenti táblázatból is látszik, hogy a visegrádi országok sem kerültek be az első 20-ba. Csehország a listán a 28., Szlovákia a 36., Lengyelország pedig a 41. helyen szerepel.  

Egészségügyi szempontból egyébként a Közép-afrikai Köztársaságban a legrosszabb a helyzet a világon, és a lista legvégén szerepel Csád, Guinea, Madagaszkár, Benin, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Nigéria, Sierra Leone, Niger és Uganda. A jelentés kiemeli, hogy az egészségügyi helyzet a világ nagy részén egyre jobb, egyre több ember fér hozzá az alapvető ellátásokhoz. Külön hangsúlyozzák, Zimbabwéban mennyit javult a helyzet: a születéskor várható élettartam egy évtized alatt 15 évvel nőtt. 

A jelentés kitér arra is, hogy noha a mérések szerint messze nem ezen a területen a legnagyobb a gond, a kelet-európai emberek a legelégedetlenebbek az egészségügyi ellátással.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 44 388 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 12,57%), de nem sokkal marad el ettől a Cofidis 46 911 forintos törlesztőt (THM 15,34%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, az OTP, valamint az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Családostul viszik külföldre a magyarokat: 600 ezres fizetés, diploma sem kell
Aki eddig még nem indult útnak, azt jó eséllyel a családja tartotta vissza.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS