2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Kiakadt a PDSZ: továbbra is kiszolgáltatott helyzetben a tanárok


Továbbra is kiszolgáltatott helyzetben vannak a pedagógusok a szakszervezet szerint. A PDSZ látszatintézkedésnek tartja a tesztelést, további óvintézkedéseket követelnek a kormánytól.

Óvintézkedések nélkül, kiszolgáltatott helyzetben terelik vissza hétfőtől az iskolákba a pedagógusokat - írja a kormánynak címzett nyílt levelében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Olyan óvintézkedéseket sem rendeltek el központilag, amelyek több, más területen dolgozók esetén már alapvetőek, mint a maszkviselés vagy a plexifal. Még most sem történik semmiféle érdemi intézkedés, amikor terjed a vírusnak az eddiginél sokkal gyorsabban terjedő mutációja

- olvasható a PDSZ közleményében. Álláspontjuk szerint az oktatásban nem lazítani kellene a járványügyi intézkedéseket, hanem fokozni. A szakszervezet követeli, hogy a köznevelési intézmények dolgozóit közvetlenül az egészségügyben és a szociális területen dolgozók után oltsák be.

A PDSZ látszatintézkedésnek tartja a pedagógusok számára biztosított tesztelést, mivel az egyelőre csak egyszeri, és sokak számára elérhetetlen a távolság, a rossz közlekedési viszonyok és korai hazautazási kényszer miatt, ráadásul a pedagógusok visszajelzései szerint a rendelkezésre álló időpontok hamar beteltek.

Szerintük önmagában már a tesztelésre történő beutazás is kockázatot jelent, ezért azok számára, akik nem rendelkeznek személygépkocsival, illetve nem a tesztelőpont közelében laknak, aránytalan kockázatot jelent a nem is megbízható eredményt nyújtó tesztelésben való részvétel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked