2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Készülhetünk Magyarországon is iskolabezárásokra? Itt az Operatív Törzs válasza


Az Operatív Törzs tart sajtótájékoztatót. Újságírói kérdésre válaszolva elmondták, lesznek-e itthon iskolabezárások.

Azonnal pénzre van szükséged? Keresd meg a legjobb pénzügyi segítséget kalkulátorunkkal!

Szóba kerültek a mai ülésen a szomszédos országokéhoz hasonló korlátozó intézkedések bevezetése, így az oktatási intézmények esetleges bezárása is: ha úgy látják, szükségesek, elrendelik őket - mondták. Egyelőre erre még nincs szükség, már csak azért sem, mert azokban az országokban, ahol már kihirdették, jelen állás szerint több a fertőzött - mondta el újságírói kérdésre Lakatos Tibor, az Operatív Törzs vezetője.

Elmondta azt is, hogy tovább folyik a közutakon, reptereken az ellenőrzés, kérik az Olaszországból hazatérőket, hogy 14 napig maradjanak otthon. Az autópálya pihenőhelyeit gyakrabban takarítják, fertőtlenítik.

Sportrendezvények kapcsán elkészült az ajánlás, figyelembe véve a szomszédos országok intézkedéseit, holnap dönt ezekről a kormány.

Kérik az önkormányzatokat, hogy ne tartsanak megemlékezést március 15-én, és az időseket, hogy ne menjenek tömegbe. Ezen kívül felszólítják az iskolákat óvodákat, hogy a nemzeti ünnep alkalmával ne rendezzenek tömegünnepségeket.

Müller Cecília elmondta, a frissen diagniosztizált 3 beteg kontaktszemélyek, az első iránival voltak kapcsolatban. Mint elmondta, Európában a járvány terjedésével még bőven számolni kell.

A látogatási tilalom kapcsán elmondta, hogy a súlyos betegek látogatása nem tilos, ezt az Egészségügyi Törvény deklarálja. A kiskorú mellett ott lehet a szülő is, pláne ha a szülő kontaktszemély - igaz, erre még nem került sor. A szülő nő mellett lehet egy általa megadott személy, valamint egyházi személy is bemehet a beteghez. Ezeknek mikéntjét az intézmény házirendje határozza meg - kérik a lakosságot ezek tudomásulvételére.

 

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

06.04-06.10
Országos

Auchan

06.04-06.10
Országos

Spar, Interspar

06.04-06.10
Országos

Tesco

06.04-06.10
Országos

Aldi

06.04-06.10
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk