13 °C Budapest

Készülhetünk Magyarországon is iskolabezárásokra? Itt az Operatív Törzs válasza

2020. március 10. 14:35

Az Operatív Törzs tart sajtótájékoztatót. Újságírói kérdésre válaszolva elmondták, lesznek-e itthon iskolabezárások.Azonnal pénzre van szükséged? Keresd meg a legjobb pénzügyi segítséget kalkulátorunkkal!

Szóba kerültek a mai ülésen a szomszédos országokéhoz hasonló korlátozó intézkedések bevezetése, így az oktatási intézmények esetleges bezárása is: ha úgy látják, szükségesek, elrendelik őket - mondták. Egyelőre erre még nincs szükség, már csak azért sem, mert azokban az országokban, ahol már kihirdették, jelen állás szerint több a fertőzött - mondta el újságírói kérdésre Lakatos Tibor, az Operatív Törzs vezetője.

Elmondta azt is, hogy tovább folyik a közutakon, reptereken az ellenőrzés, kérik az Olaszországból hazatérőket, hogy 14 napig maradjanak otthon. Az autópálya pihenőhelyeit gyakrabban takarítják, fertőtlenítik.

Sportrendezvények kapcsán elkészült az ajánlás, figyelembe véve a szomszédos országok intézkedéseit, holnap dönt ezekről a kormány.

Kérik az önkormányzatokat, hogy ne tartsanak megemlékezést március 15-én, és az időseket, hogy ne menjenek tömegbe. Ezen kívül felszólítják az iskolákat óvodákat, hogy a nemzeti ünnep alkalmával ne rendezzenek tömegünnepségeket.

Müller Cecília elmondta, a frissen diagniosztizált 3 beteg kontaktszemélyek, az első iránival voltak kapcsolatban. Mint elmondta, Európában a járvány terjedésével még bőven számolni kell.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A látogatási tilalom kapcsán elmondta, hogy a súlyos betegek látogatása nem tilos, ezt az Egészségügyi Törvény deklarálja. A kiskorú mellett ott lehet a szülő is, pláne ha a szülő kontaktszemély - igaz, erre még nem került sor. A szülő nő mellett lehet egy általa megadott személy, valamint egyházi személy is bemehet a beteghez. Ezeknek mikéntjét az intézmény házirendje határozza meg - kérik a lakosságot ezek tudomásulvételére.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem