2020. február 20. csütörtök Aladár, Álmos

Kegyetlen vitaminhiány lépett fel Magyarországon: sokan isszák a levét


Az elmúlt hetekben bizonytalanná vált a K-vitamin elérhetősége - adta hírül az ATV Híradója.

A csatorna szerint az elmúlt hetekben Magyarországon bizonytalanná vált a K-vitamin elérhetősége. Éppen ezért védőnők és az orvosok megpróbálják begyűjteni a családoknál megmaradt ampullákat, hogy azokat aztán tovább-adhassák - számolt be a csatornának a nem mindennapi gyakorlatról Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

Fontos tudni, hogy a K-vitamin minden újszülött számára nélkülözhetetlen és kötelező. Hiánya ugyanis halálos vérzékenységet is okozhat.

A kialakult helyzet miatt, az ország különböző pontjairól, rengeteg anyuka próbál a közösségi oldalakon segítséget kérni, mert nem tudják beszerezni a gyógyszertárakban, az újszülött babájuknak szükséges K-vitamint. Több csoportot is létrehoztak már a szülők, kizárólag a Konakion injekció miatt, sőt néhány védőnői szolgálat is a közösségi oldalon próbálja begyűjteni a családoknál feleslegben maradt ampullákat.

 

Címlapkép: Getty Images

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,77 százalékos THM-el, és havi 58 610 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 724 forintos törlesztőt ígér a 2,68 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,74 százalékos THM is alacsony, 53 952 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk