2021. március 2. kedd Lujza

Karanténhatás: jelentősen nőtt az alkoholfogyasztás Magyarországon 2020-ban


Jelentősen több alkoholt vásároltak a magyarok a tavalyi lezárások alatt, mint általában: márciusban 50 százalékal több szeszes ital fogyott, mint egy évvel korábban.

Jelentősen megugrott 2020-ban az alkoholfogyasztás Magyarországon: 2020 februárjában, amikor a koronavírusjárvány hírére a lakosság nagy felvásárlásokba kezdett, 80 százalékkal ugrott meg az alkoholos italok forgalma, és még a következő hónapban, márciusban is 50 százalékkal több alkoholt vásároltunk, mint általában.

A következő nagy megugrás a karantén vége, június-jűlius volt, amikor az egy évvel korábbihoz képest tíz-harminc százalékkal ugrott meg a fogyasztás. Az Mfor szerint, mivel ebben az időszakban szinte teljesen megszünt a turizmus, alig érkeztek az országba külföldről vendégek, a fogyasztást a hazai kereslet dobhatta csak meg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Krízishelyzetben a magyar dolgozók: visszaütnek a szőnyeg alá söpört problémák
Az első lépés megküzdeni azzal a terhes gondolattal, hogy nem tudunk visszatérni a járvány előtti normákhoz...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked