2020. július 4. szombat Ulrik

Karácsony: hétfőtől bezárnak a budapesti bölcsődék, óvodák, fürdők


Hétfőtől bezárnak a budapesti óvodák, bölcsődék, fürdők és az állatkert is - jelentette be a főpolgármester.

Karácsony Gergely a budapesti operatív törzs ülése utáni tájékoztatón elmondta, a magyar fővárosnak van lehetősége tanulni a korábbi esetekből, az pedig világos, hogy a jó gyakorlat a város leállítása, amennyire ez lehetséges. Azt javasolta mindenkinek, hogy maradjon otthon, ha teheti.

A főpolgármester elmondta, hogy az állami szervekkel továbbra sem elég jó a kommunikáció, ugyanakkor a fővárosi polgármesterek közös munkája gördülékeny. Karácsony szerint az egyedüli helyes döntést hozta a kormány akkor, amikor az iskolákat bezárta. Üdvözölte, hogy a kormány elkészíti a jogszabályt, amely szerint az óvodákat és a bölcsődéket bezárhatják az önkormányzatok. Kijelentette, amint ez megjelenik, meghozzák az intézkedést:

hétfőtől bezárnak a budapesti bölcsődék és óvodák.

Minden kerületben működtet majd ügyeleti rendszer, hogy ne maradjanak segítség nélkül azok a szülők, akik nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét a zár miatt. A támogatások között említette azt is, hogy a rászorulóknak igyekeznek étkeztetést biztosítani.

Azt is bejelentette: bezárják a budapesti gyógyfürdőket, valamint az állatkertet.

Hétfőtől nem lehet a buszokon, a trolikon az első ajtón felszállni, mert így akarják védeni a tömegközlekedést működtető sofőrök. A közbringa-rendszer használatát akarják elősegíteni a kerékpáros közlekedést, így szimbolikus 100 forintért lehet ezt használni. Előrevetítette, hogy a mostani intézkedéseknek súlyos gazdasági és pénzügyi következményei lesznek, éppen ezért máris elkezdenek készülni a válság utáni időszakra.

Minden a koronavírusról itt - KATT!

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk