2020. december 1. kedd Elza

Itt vannak a szlovákiai országos COVID-tesztelés első eredményei: 800 ezer embertől vettek mintát


Egy százalékot sem éri el az eddig leteszteltek között a fertőzöttek aránya Szlovákiában. Szombat délig 828 518 embertől vettek mintát.

Szombat délig 828 518 embertől vettek mintát Szlovákiában, közülük 7947-nek lett pozitív a tesztje, így az arány az egy százalékot sem éri el - ismertette Jaroslav Nad véfelmi miniszter a korkep.sk tudósítása szerint.

Igor Matovic kormányfő köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vállalt az országos tesztelés előkészítésében és lebonyolításában. Megkérte azokat, akiknek pozitív lett a tesztjük, hogy vegyék komolyan, maradjanak otthon, jelentsék orvosuknak, hogy karanténban vannak. A negatív teszteredménnyel rendelkezőket arra kérte, tartsák be továbbra is a járványügyi előírásokat.

Országszerte hosszú volt a sor a nagyjából ötezer tesztállomáson, a legtöbb helyen órákat kellett várni. A szlovák kormány október 18-án döntött az országos tesztelés megvalósításáról. A tesztelés fő része október 31-én és november 1-jén, illetve az előzetes tervek szerint jövő hét hétvégén zajlik. A tesztelésen csak 10 év feletti személyeknek javasolt a részvétel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk