2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Itt van Orbán Viktor szombat esti bejelentése: készülni kell a fertőzöttek számának növekedésére


Szeptember 12-én este 20 órakor interjút ad az M1-nek Orbán Viktor miniszterelnök. A járványügyi intézkedésekről szóló interjút élőben közcetíti a Pénzcentrum.

2020.09.12 20:31
Nem lesznek hirtelen radikális döntések

Most a magabiztos kiszámíthatóságra van szükség, nincs szükség hirtelen radikális változásokra. A miniszterelnök azt üzeni Magyarország polgárainak, hogy a haditerv szerint haladnak, ha mindenki betartja a szabályokat, akkor az időseket megvédik, a családok életszínvonala nem csökken, az ország működni fog.

2020.09.12 20:24
A V4-es országokra máshogy vonatkozik a határzár

Rájuk érdemes külön szabályokat alkalmazni, mert ismerik, hogyan védekeznek. Tudomásul kell venni, hogy egész Európában magasabb lesz a fertőzések száma, a jól védekezőknél alacsony esz a hallozások aránya.

2020.09.12 20:22
Családokkal foglalkozó tárca nélküli minisztert nevez ki Orbán

Novák Katalin jelentőségét növelni kell, ő lesz a családokkal foglalkozó tárca nélküli miniszter októbertől.

2020.09.12 20:20
Nagy bajban a budapesti turizmus

Budapesten valamit másképpen kell csinálni, segítéség kell a taxisoknak, szállodáknak, az idegenforgalommal foglalkozóknak.

2020.09.12 20:19
Jöhetnek újabb szigorító intézkedések

A legnagyobb veszélynek a krónikus betegek és idősek vannak kitéve, ezt folyamatosan figyelik, ha kell, hoznak korlátozó intézkedéseket, de nem általános, a mindennapokat érintő szigorításokat. Felmerült, hogy például 23 óra után bezárják-e a bárokat, szórakozóhelyeket, szankcionálják-e a maszkviselés hiányát, az iskolások hőmérsékletét október elsejétől kötelezően mérni fogják.

2020.09.12 20:16
Az irány megvan

A járványügyi döntéseket virológusokkal, járványügyi szakemberekkel hozzák meg. Még nem tartunk a részleteknél, most a döntések irányát hozták meg, az országnak működnie kell.

2020.09.12 20:14
Korlátozás a boltokban

Számos szabályt hoztak, ezeket be kell tartani. Új szankció az üzletek három csapása: ha valaki nem visel maszkot egy boltban, a boltos figyelmeztetést kap, a vásárló pedig bírságot. ha másodszor is előfordul egy ilyen eset, akkor bírságot fizet a bolt, és ha harmadszor is, akkor a boltot be is zárhatják.

2020.09.12 20:11
Az országnak működnie kell!

A védekezés iránya, hogy Magyarországnak működnie kell. Azt várják el a kormánytól, hogy tartsuk működőképes állapotban a gazdaságot. A magyarok aggódnak, hogy le kell zárni az országot, hogy nincs munkahely, iskola, kétséges, hogy a családok megtakarítása elégséges-e.

Nem engedhetjük, hogy a vírus megbénítsan Magyarországot.
2020.09.12 20:06
Aki időt nyer, életet nyer

Volt egy haditervünk tavasszal, és van egy ősszel, ez a kettő más, mert már vannak tapasztalataink. Ismeretlen ellenséggel álltunk szembe, most felkészültebbek vagyunk. Magyarországon is kellett izgulnunk, hogy az egészségügyi rendszer kibírja-e a nyomást. De bebizonyoosodott, hogy bírta.

Aki időt nyer, életet nyer.
2020.09.12 20:05
Készülni kell a fertőzöttek számának növekedésére

A ma reggeli rekordszintű számokat kommentálva a miniszterelnök azt mondta: készüljünk fel arra, hogy lesz ez a szám még magasabb is, de a járvány második hulláma idején nem a fertőzöttek száma lesz a legfontosabb, hanem a halálesetek számának alacsonyan tartása.

 

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Kenterbe vágják a világot a magyar IT-sek: de hol vannak még a nyugati fizetések!
A koronavírus-járvány nyomában bizonyos szakmák poziciók, ha ideiglenesen is, de háttérbe szorultak,


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó