Itt van Orbán Viktor rendkívüli bejelentése: csalóka kifejezés a nyitás

2021. március 31. 20:51

Orbán Viktor miniszterelnök exkluzív interjút adott Volf-Nagy Tündének az M1 aktuális csatornán. A miniszterelnök beszélt az oltásokról, az újranyitási rendről valamint a pedagógusok visszatéréséről az iskolákba. Mint elmondta, a győzelem kapujában állunk, lesz még 2-3 nehéz hetünk, de egyre több energiát fordítunk az újraindításra, és szép, napos nyarunk lesz. 

Cikkünk folyamatosan frissül...

Átlépte a 2milliót a beoltottak száma Magyarországon. Arra a kérdésre, hogy miért épp 2,5 milliónál húzták meg a határt, a miniszterelnök azt mondta, nyitni csak lépcsőzetesen lehet, inkább újraindításról kell beszélni. A határ leginkább erkölcsi, mely szerint a 65 év felettiek legyenek leginkább biztonságban. Velük kiemelten kell törődni. Külön szabályrendszer védi őket, amíg a 65 feletti regisztráltak nincsenek beoltva, zárva kell tartani az országot.

A harmadik hullámra mindenki elfáradt, fogy a türelem.

Mindenkit arra szeretnék kérni, tartsák be a szabályokat

 - mondta el a miniszterelnök. A harmadik hullám a brit mutáns hulláma, mely gyorsabban terjed: "tömeges a fertőzés, és ezt már bizony a zárások és a korlátozások csak lassítani tudják, megállítani már nem. Tavasszal elég volt korlátozásokat bevezetni, és azzal meg lehetett állítani a fertőzést, de ez nem olyan vírus. Itt most csak lassítani tudunk, ha korlátozunk. Egyetlen orvosság van, egyetlen módon tudjuk megállítani, nem egyszerűen csak lassítani, hanem megállítani vagy megölni ezt a vírust, ez pedig az oltás, ezért most minden erőnket az oltásra kell összpontosítani"

A kormány egy ilyen nehéz pillanatban már a nyitásról beszél, ami egészen furcsa. A sok fertőzött, halott már mindenkit nagyon megvisel. Most mindenki elveszítette a derűt, a jókedvet. Az újraindítás nem csak a gazdaságról szól, hanem a társadalom újraindításáról is lelki értelemben. De a vírus nem csak a lelkünkben tesz kárt, hanem a gazdaságban is. Az újraindítás nem megy egyik pillanatról a másikra, látni kell mindenkinek a terveket, a jövőképet.

A keleti vakcinának köszönhetően Magyarországon nagyobb az átoltottság, a halálozási statisztikánk azonban még nagyon rossz. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, nem csak mi, egész Európa, melyre 

csak az oltás lehet a megoldás.

Az oltásellenek hangok hamisak, az oltás ellen beszélni bűn és hiba. Azt mondta:

"Az kérem mindenkitől, hagyják dolgozni az orvosokat, ápolókat. 

Van elég ágy és lélegeztetőgép: erről beszélt múlt pénteket, de sok olyan hír érkezik, hogy az egészségügy nem bírja a megterhelést. A miniszterelnök szerint az orvosokon, ápolókon nem múlik emberi élet, ők teszik a dolgukat példaértéken. Megvan a kórházvezetőknek, hogy átszervezéseket hajtsanak végre, ezzel a módszerrel megoldható a helyzet. Emberfeletti munka árán, de működni fog a rendszer.

A vírus miatt elkülönített ágyak fele még szabad

- mondta el Orbán. A technikai ellátás is meg van oldva tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy van-e még tartalék, azt mondta, nyilván nehéz: köszönet, hála, elismerés és támogatás jár az egészségügyi dolgozóknak.

Nem most an az ideje annak, hogy bemenjünk a kórházakba videókat gyártani.

Szabad keze van a szakembereknek, átszervezhetnek, el tudnak látni minden beteget, legyen az covidos, vagy sem.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Holnap kezdődik a pedagógusok oltása, azt kéri tőlük, hogy vegyék figyelembe a szülők érdekeit, és fogadják el, az április 19-i iskolanyitást. Mire kinyitnak az iskolák, az első oltást már megkapják a pedagógusok. Arra kéri őket, fogadják el ezt a helyzetet. 

Sok apró személyi mérlegelést kell elvégezni arról, kit mikor oltanak be. A háziorvosok felelőssége, kit mikor oltanak be - mondta el a vakcinairigységről a miniszterelnök.

Oltják a kismamákat is. Sokáig az volt a mondás, hogy őket inkább ne, ám a legújabb állápont szerint bizonyos oltóanyagot megkaphatja. 42 ezer olyan kismamánk van, akik abban a szakaszában vannak a terhességnek, amikor felvehetik az oltást már.

A keleti oltás példája ragadós, Ausztria is rendel orosz vakcinát. a magyar nép támogatja a keleti beszerzést úgy tűnik. Ha biztonságos és használ, mindegy hol gyártották:

Jól döntöttünk, holott nem volt kockázatmentes a döntés, sok ezer ember életét mentettük meg a keleti vakcinákkal.

Június elejére jutunk el a 7 millió oltásig.

Ahogy nő a beoltottak száma, úgy csökken e fertőzöttek száma, a halottak száma. Lépcsőzetesen kell kinyitnunk, első helyen az iskolák vannak. Húsvét után elérjük a 2,5 millió beoltottat, nyithatnak az iskolák, majd a boltok, de csak korlátozottan.  A tények azt mutatják, 100 ezer emberrel dolgoznak kevesebben, mint 1 éve.

Arra a kérdésre, hogy milyen nyarunk lesz, a miniszterelnök azt mondta, a győzelem kapujában állunk, lesz még 2-3 nehéz hetünk, egyre több energiát fordítunk az újraindításra, szép, napos nyarunk lesz. 

(Címlapkép: Facebook)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem